„V křižovatce ulic Žeranovské s Rumunskou v Prostějově havaroval třiatřicetiletý řidič Fiatu jedoucí ve směru od Poděbradova náměstí při odbočování vlevo do Rumunské ulice. Zde nezvládl řízení vozidla a vyjel vpravo mimo komunikaci. Při přejíždění zvýšeného obrubníku došlo k poškození spodní části auta a tím i úniku motorového oleje na chodník," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Dorazivší policisté zjistili, že řidič před jízdou pil – nadýchal téměř jeden a půl promile alkoholu. Pro spáchání trestného činu mu hrozí až tři roky vězení a také zákaz řízení.

Ve druhém případě došlo k nehodě mimo Prostějov. Také pětatřicetiletý řidič po havárii mezi Čehovicemi a Bedihoští policistům nadýchal více než promili.

„Muž za volantem automobilu Škoda asi tři sta metrů za obcí Čehovice na rovném úseku komunikace nezvládl řízení vozidla a vyjel vpravo mimo komunikaci. Auto se při havárii převrátilo přes střechu a zastavilo na kraji přilehlého pole," řekl k nehodě František Kořínek.

Řidič se k pití alkoholu přiznal, popíjel podle svých slov Jägermeistera. Při této nehodě vznikla škoda přes tři sta tisíc a řidiči hrozí obdobný postih jako šoférovi z Rumunské ulice.