Dvě z nich skončily lehkým zraněním, škody šplhaly ke stovkám tisíc korun.

K první nehodě došlo hned o půl šesté ráno mezi Kostelcem na Hané a Hluchovem.

„Devětačtyřice­tiletá řidička vozidla Renault Clio zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a čelně se srazila s protijedoucí Škodou Fabií, kterou řídila o rok mladší žena. Při nehodě se obě ženy lehce zranily a byly převezeny do nemocnice na ošetření. Škoda byla vyčíslená na čtyřicet tisíc korun," informovala hodu mluvčí policistů Irena Urbánková.

K další nehodě došlo o hodinu a půl později mezi Lešanami a Ptením. Sedmadvacetiletá řidička vozidla Hyundai při průjezdu pravotočivou zatáčkou najela na krajnici.

„Odtud byla odhozena do středu silnice, dostala se do smyku, sjela do příkopu a převrátila se na střechu," popsala nehodu Irena Urbánková a dodala, že škoda byla vyčíslená na 180 tisíc korun.

Lehké zranění si vyžádala nehoda mezi Kaplí a Smržicemi, k níž došlo před osmou hodinou ráno.

„Šestadvacetiletá řidička vozidla Renault dostala v zatáčce smyk a najela do příkopu. Utrpěla lehká zranění a byla převezena na ošetření do nemocnice. Šoférka způsobila škodu za dvacet tisíc korun," uvedla tisková mluvčí policistů.

Škodu za 170 tisíc korun způsobil čtyřiapadesátiletý řidič nákladního vozidla Man, který havaroval mezi Výšovicemi a Bedihoští.

„Po projetí zatáčky dostal smyk a havaroval do pole," popsala Irena Urbánková.

VÍCE: Na Prostějovsku už jsou sjízdné všechny silnice