Krátce po páté hodině ranní došlo mezi Chornicemi a Dzbelem k dopravní nehodě Fiatu Punto.

„Jeho jedenačtyřicetiletý řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a povětrnostním podmínkám a dostal smyk. Vyjel mimo komunikaci a převrátil auto na střechu," líčila Urbánková.

Muže, který utrpěl lehké zranění odvezli zdravotníci do převezen do prostějovské nemocnice. Alkohol u řidiče policisté vyloučili na místě, hmotná škoda dosáhla pětadvaceti tisíc korun.

O čtvrt na devět se na rychlostní silnici ve směru Vyškov – Prostějov, vybourala devětadvacetiletá řidička osobního auta Hyundai.

„Předjížděla nákladní vozidlo. pak se chtěla zařadit zpátky do pravého jízdního pruhu, dostala na zasněžené silnici smyk, narazila do středových svodidel a sjela mimo komunikaci" popsala nehodu mluvčí.

Nikdo nebyl zraněn, alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Hmotná škoda však v tomto případě přesáhla devadesát tisíc korun.

V noci z neděle na pondělí také někdo narazil do zděné budky hlavního uzávěru plynu na Plumlovské ulici. Škoda dosáhla třiceti tisíc korun, viník však z místa nehody ujel.