Řidič fiatu narazil a pak klidně odešel

Kralice na Hané - K nehodě došlo ve čtvrtek před šestnáctou hodinou v Kralicích na Hané, konkrétně v Kralickém Háji.

„Dle předběžného šetření řidič Fiatu přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem. Dosud neznámý řidič vozidla Fiat bezprostředně po dopravní nehodě z vozidla vystoupil a z místa odešel. Policisté po příjezdu nezjistili, že by došlo k nějakému zranění," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Výše způsobené hmotné škody na vozidlech byla předběžně vyčíslena na osmdesát tisíc korun. Alkohol u řidiče Renaultu policisté vyloučili dechovou zkouškou. „Dalším šetřením policisté zjistili, že vozidlo nemělo platnou technickou prohlídku ani povinné pojištění. Po prohlídce technického stavu vozidel policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla značky Fiat. Nehodu nadále policie šetří," uvedl František Kořínek.

Ten také prosí veřejnost o pomoc. Totožnost řidiče Fiatu je totiž stále neznámá. Svědci nehody se mohou obracet na prostějovský dopravní inspektorát. „Za případnou pomoc děkujeme," vzkazuje policejní mluvčí. 

Nedobrždění skončilo zraněním

Prostějov – Zraněním skončila čtvrteční nehoda v prostějovské Okružní ulici. V půl páté večer se zde srazila dvě auta.

„Sedmapadesátiletá řidička automobilu Škoda nedobrzdila za před ní jedoucím zpomalujícím vozidlem Ford a zezadu do něho narazila. Při dopravní nehodě se lehce zranila spolujezdkyně z Fordu. Ta byla vozidlem rychlé záchranné služby převezena do prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších lidí nedošlo," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Výše způsobené škody byla předběžně vyčíslena na deset tisíc korun. Policisté nezjistili, že by některý z účastníků nehody před jízdou pil alkohol.