„Muže jsme přijali ve středu na urgentním příjmu s těžkým poraněním hlavy a hrudníku,“ potvrdil tiskový mluvčí nemocnice Egon Havrlant. „Je napojený na přístrojích a jeho stav je velmi vážný,“ informoval mluvčí s tím, že lékaři v této chvíli nechtějí dělat žádné závěry. „Jeho prognóza je nejistá,“ dodal Havrlant.

Při pronásledování motorkáře, který se řítil městem nepovolenou rychlostí, projížděli policisté Vrahovickou ulicí směrem od centra města. Při předjíždění kolony aut z ní náhle vyjela řidička osobního auta, která chtěla odbočit do ulice vlevo. Obě auta se střetla a po nárazu poškodila ještě další dvě zaparkovaná auta. Při kolizi se lehce zranil další policista i řidička v autě, které odbočovalo. Oba byli s pohmožděninami převezeni do prostějovské nemocnice.

Kriminalisté hledají viníka

Kriminalisté nyní pátrají po viníkovi nehody, výsledky chtějí mít do několika týdnů. „K případu jsme přizvali soudního znalce z oboru dopravy, který vypracuje odborné posudky. Viníka havárie budeme znát během dalších týdnů,“ konstatovala prostějovská mluvčí policistů Eva Čeplová s tím, že pokračuje i pátrání po motocyklistovi, který při honičce ujel.

Zda následnou nehodu zavinila řidička Renaultu Megane Scenic, nebo policisté ve služebním autě, není zatím jasné. Případ však vzbudil mezi lidmi širokou diskuzi o tom, kdo pochybil.

Názory diskutujících

„Řidička musela slyšet houkání policejního auta i přes zavřená okna. Měla tedy zůstat stát a počkat, odkud auto vyjede. Byla to nezodpovědná reakce,“ píše čtenářka Hana Ovečková na webu Prostějovského deníku. Jiný názor má čtenářka Alena.

„Několikrát jsem měla možnost vidět policejní octavii operovat a dokážu si představit přiměřenost zásahu. Zbrklost, rychle překvapit hříšníky a omezit provoz na jinak bezproblémových komunikacích,“ pí­še.

Při ojedinělé nehodě, která nemá v policejních statistikách na Prostějovsku obdoby, vznikla téměř milionová hmotná škoda. (ham)

VÍCE K NEHODĚ VČETNĚ ROZSÁHLÉ DISKUSE: Honička za motorkářem skončila bouračkou. Jeden policista je těžce zraněný