„S hodovou zábavou jsme začali před deseti lety a tehdy přišlo asi 70 diváků. Teď už jsou to stovky a my máme velkou radost z toho, že se nám to povedlo a že se lidé dobře baví, že se zapojí i do příprav a nevadí jim dělat si ze sebe legraci, aby pobavili druhé," řekla starostka Tištěna Alena Wagnerová.

V parodiích se s nadšením vystřídali mnozí tištínští občané včetně celých rodin, jako tomu bylo například při vystoupení muzikanta a showmana Michala Davida.

Přestože na pozvánkách organizátoři něco z programu prozradili, diváci do poslední chvíle nevěděli, co kdo předvede. „Ten, kdo neúčinkuje, neví o programu nic," řekla Martina Nakládalová, která nadšeně tleskala Jarmile Šulákové. Spolu s ní dalších přibližně 500 přihlížejících z Tištína i dalších hostů, kteří si zábavu nenechali ujít.

Mnohdy náročné taneční výstupy jednotlivých účinkujících v teplotách nad třicet stupňů stály za to a pochvalný smích i potlesk si opravdu zasloužili.

Starostka, která v programu také vystupovala, všem poděkovala. „Mám radost, že nám show vyšla, že neprší a že jste přišli. Za vším, co jste viděli, je spousta nacvičování, děláme to na koleni, sami si stříháme i hudbu a jsme rádi, že to klaplo."

Nezapomněla pozvat hosty na další ročník tištínského veselí a upozornila na to, že tentokrát zve obec i rodáky, takže je možné, že místo pětiset diváků jich může být příští rok třeba o třista víc.

Po závěrečné společné písni Někdy se zastavte, buchtů se udavte připravili organizátoři scénu pro Petru Černockou a jejího muže Jiřího Pracného, se kterými si mnozí zazpívali a své vystoupení pak ještě předvedly i čarodějnice se Saxanou.

ŽŮRKOVÁ MARCELA