Na návštěvníky čeká cesta do nedalekých Drahan či Terezského údolí, fotograf , novinář a cestovatel Tomáš Kubeš však svým povídáním a fotografiemi zavede do daleké Afriky.

„Osobně navštívil Kamerun, Středoafrickou republiku a Kongo. Do neprobádaných končin se s ním zájemci mohou vydat 12. června v 17 hodin," uvedla Jitka Kadlecová z prostějovské knihovny.

Dobrodružnou cestou může být ale také věc, které se dotýkáme. Se záhadami a krásami mikrokosmu přijde do prostějovské knihovny 23. června fotograf Daniel Žingor.

Svou výstavu s názvem Krása Božího stvoření aneb Detail v přírodě zahájí v 17 hodin v Galerii na půdě.

Do blízkých končin 10. června zavítá Senior klub, který navštíví Muzeum Drahanské vrchoviny.

„Muzeem provede odborník na slovo vzatý – jeho zakladatel a kurátor Pavel Moš. Účastníci se seznámí s životem našich předků a dozví se mnoho zajímavých věcí o minulosti Drahanské vrchoviny," uvedla Jitka Kadlecová.

Poslední červnová hodina Tvořivé knihovny bude také věnovaná cestování.

Namísto tvoření si členové pravidelného kreativního setkávání vyjedou v úterý 24. června do Náměště na Hané, kde se po prohlídce zámku projdou Terezským údolím.

„Na tyto dvě akce je třeba se předem přihlásit, a to na čísle 582 329 660 nebo 582 329 661," upozornila Jitka Kadlecová.