"Dejte si" a "Do jedné nohy a do druhé nohy" byly tak nejčastější věty, které Pivínem zaznívaly. V téměř všech domech se totiž účastníci průvodu dočkali pohoštění - slivovice tekla proudem, koblížky rychle ubývaly.

Hlavně se však lidé bavili. Někteří skotačili s klaunem, kousek dál se zase šermoval pirát s vojákem. Pár žen se pak převléklo za cikánky. Včetně Miloslavy Zatloukalové. "Už chodívám na masopust takových patnáct let. Tentokrát jsem za cikánku, masku jsem zvolila ve stylu "co dům dal," prozradila žena. "Každý rok masky měním, nejradši vzpomínám na to, když jsem šla za školačku," řekla dále.

ČTĚTE TAKÉ: Spor o zavřenou rozhlednu na Kosíři: otevření v nedohlednu

Samozřejmě ani školáci - ti skuteční nebo naopak dávno obrostlí vousem - nebyli v průvodu výjimkou. Naproti tomu, stále se v něm našli i lidé, kteří si dobře pamatují první ročník. A to už je nějaký ten pátek zpátky.

"Příští rok budeme slavit půlstoletí ostatků. Jsem u nich od začátku, dělal jsem i nosiče práva," řekl Jiří Vrba z divadelního spolku Větřák, který toho už hodně na masopustech zažil. Stejně tak ale i pivínští řidiči, které příliš nepřekvapilo, když jim cestu zatarasil medvěd a v mžiku měli pod nosem kasičku.

Přesto se ale našlo pár lidí, kteří masopustní veselí nechali venku a maskám neotevřeli. V úterý to ale mohou napravit. Po devatenácté hodině totiž v kulturním domě začne ostatková zábava s tradičním pochováním basy.

ČTĚTE TAKÉ: Zastupitelé odmítli návrh na záchranu ptenského zámku. Prý se nevyplatí