Předchozí roky se díky návštěvníkům podařila vybrat vždy nemalá suma peněz, která pak putovala těm, co to opravdu potřebují. A už teď je jasné, že výtěžek z akce bude díky velkému zájmu o lístky značný i letos.

„Lístky se na předprodejních místech pomalu doprodávají, takže pro velký zájem provedeme ještě dotisk. Samozřejmě nás to těší, protože výtěžek půjde na podporu dětí s postižením, a to konkrétně na realizaci speciálních terapií, jakou je třeba canisterapie, " řekla organizátorka Tereza Dokládalová.

I přes zvýšený zájem se však návštěvníci nemusí bát nedostatku jak lístků, tak i prostoru při tanci. „Očekáváme návštěvnost okolo 600 až 700 návštěvníků, ale lidé se nemusí bát, že by se mačkali, protože letos poprvé otevíráme i druhé přísálí, takže prostoru bude dost. Co se týče lístků, ty budou k dostání i na místě, ale za vyšší cenu než v předprodeji," informovala organizátorka.

Charitativní ples zahájí svůj pořadový ročník s číslem šest ve dvacet hodin, poté je připraven i bohatý doprovodný program. „Hrát bude osvědčená loňská kapela Gibon ze Zlína. Návštěvníci plesu se můžou těšit na smyslný pole dance tanečnice Defi nebo na představení olomoucké Capoeiry. Také letos nám tradičně na plese zatančí i TS FreeDance," dodala Tereza Dokládalová.

Zájemci o večer plný tance, který pomáhá, si můžou vyzvednout lístky buď v předprodeji nebo na místě. V předprodeji zaplatí studenti za vstupenku 150 korun, na místě 200. Nestudenti si připlatí o padesátikorunu navíc. (zm)

Obce na Prostějovsku chystají plesový rej

Prostějovsko – Nejen benefičního plesu, ale i dalších si v okolí Prostějova můžou užít příznivci společenského tance. Zatancují si tak například v Čechách pod Kosířem, na své si přijdou i myslivci v Lipové nebo hasiči z Kostelce na Hané. Velkolepý ples ve stylu 80. let chystá hotel Plumlov. (zm)

Senioři se pobaví při muzice

Olšany u Prostějova – V Olšanech vědí, jak si hýčkat své dědečky a pradědečky. V místní sokolovně totiž chystají v sobotu od čtrnácti hodin Setkání se seniory, kterým zpříjemní odpoledne hudební skupina Pepino Band nebo děti z olšanské mateřské školy. (zm)

Do Tištína přijedou klauni

Tištín – To bude radosti. V tištínské sokolovně chystají Maškarní dětské radovánky a místí děti se mají opravdu na co těšit. Nedělního veselí, které začne ve čtrnáct hodin, se zúčastní i klauni Šáša a Váša, je připraveno i občerstvení a tombola. Děti mají vstup zdarma, dospělí zaplatí dvacetikorunu. (zm)

Čajovna zažije zvukovou koupel

Prostějov – Pořád jen samá práce, povinnosti a stres? Návštěvníci Čajovny pod pokličkou se můžou alespoň na chvíli z tohoto shonu vymanit, a to díky páteční zvukové koupeli. Od osmnácti hodin tu bude hrát, zpívat a tancovat Lucie Čapková, která všechny zájemce naladí svými zvukovými vibracemi k lepší imunitě a zdraví. Cena za hudební zážitek plný spontánního tance činí 200 korun a je nutno se přihlásit dopředu v Čajovně pod pokličkou. (zm)

Jak pobavit své ratolesti? Třeba divadlem

Prostějov – I prostějovské děti můžou mít trochu toho kulturního vyžití, a to díky loutkovému divadlu Pronitka. Na neděli chystá toto divadelní uskupení v prostějovské sokolovně představení O Hastrmanovi. Ten si usmyslel být mlynářem a oženit se s mlynářovic Haničkou, dokonce kvůli tomu i mlýn začaroval. Začátek představení je naplánován na 13.30 a vstupné činí 20 korun. (zm)

Turisté se chystají na Brodecké véšlap

Brodek u Konice – Už potřetí vyzvou všichni příznivci zdravého pohybu nemalé kopce v okolí Konice. Turisté započnou sobotní Brodecké véšlap na náměstí v Brodku u Konice úderem deváté hodiny. Poté se vydají na okruh, během něhož si například v Malenách dají něco dobrého k jídlu a pití v místní hospůdce, aby měli síly na cestu zpátky. (zm)