Prostějovský klub na svém webu ve středu dopoledne oznámil, že trenér Jiří Vykoukal po dohodě s majitelem Jaroslavem Luňákem odstoupil z funkce.

Spekulace, které se šířily v zázemí prostějovského klubu po prohraném pondělním derby s Přerovem, se tedy potvrdily. Vykoukal v Prostějově nekončí definitivně a bude si dále plnit své ostatní povinnosti v klubu, je totiž sportovním manažerem.

„Věříme, že tato změna dodá týmu impuls k lepším výsledkům,“ vysvětluje vedení LHK Jestřábi Prostějov důvod Vykoukalova konce na svých webových stránkách.

Ke středečnímu zápasu do Chomutova tak tým odcestoval již bez Vykoukala. Mužstvo povede dosavadní asistent Ivo Peštuka společně se Štefanem Žigárdym. Vedení prostějovského klubu na angažování nového lodivoda usilovně pracuje.

Do Chomutova s posilami

K Jestřábům formou střídavých startů přichází dva hráči ze Šumperka. Zatím jejich nejproduktivnější zadák Tomáš Drtil, který si prozatím připsal více jak bod na zápas, a brankář Marek Peksa, který za Draky odchytal tři zápasy. Oba dva budou k dispozici již v zápase s Chomutovem.

Jiří Horák

Derby mezi domácím Prostějovem (v bílém) a Přerovem.
Jestřábi byli neškodní. Zubři jim zastřihli drápy v přesilovkách