Ve dvojici s trenérem gólmanů Jaroslavem Odehnalem dovedl Prostějov k důležité výhře nad Frýdkem-Místkem.

„Kluci byli důrazní na brankovišti, bylo to o důrazu a srdci, které do toho dali," zhodnotil pondělní bitvu nový kouč Jestřábů Jiří Vykoukal.

Jestli však dál povede Prostějov Jiří Vykoukal, to není jisté. Klub potřebuje dostat výjimku ohledně trenérské licence, která Vykoukalovi chybí, od Českého svazu ledního hokeje.

„Já jdu zápas od zápasu a koukám jen na ten duel, co je před námi," dodal Jiří Vykoukal.

Jiří Vykoukal celou loňskou sezonu a část letošní zastával funkci asistenta trenéra Kamila Přecechtěla. Návrat na lavičku pro něj tedy nebyl nic novým.

„Paradoxně jsem nervózní nebyl vůbec. Během dne jsem přemýšlel nad herním systémem, který se tady za trenéra Arnošta změnil. Jestli pokračovat, co udělat, jestli ho změnit a jak nabudit tým," popisoval své pocity Jiří Vykoukal.

Zápas s Frýdkem-Místkem byl pro Jestřáby velmi důležitý. Právě Frýdek v tabulce nebezpečně ohrožoval prostějovské postavení.

„Bojujeme o desítku, takže hlavní bylo vymyslet, jak tým konsolidovat a připravit tak, abychom vyhráli," přiblížil své úkoly Vykoukal.

Dáváme pokyny a udržujeme hráče ve střehu

Mnoho změn však noví trenéři neudělali, ani nemohli. Na změny totiž neměli čas.

„Nesnažil jsem se nic změnit, protože tady je něco zavedené dva měsíce, předělávat to nemělo smysl. Máme devět kol do konce, tady už není čas na nějaké změny. Teď už je to jenom o těch klucích, jak k tomu přistoupí. Jestli budou ochotní do toho dát každý zápas srdce a jestli budou ochotní padat po hubách do střel," zdůraznil nový lodivod Jestřábů.

Jedna změna v zápase s Frýdkem, ale vidět byla. Jestřábi více a hlavně lépe bránili. Bývalý reprezentační obránce Vykoukal dává větší důraz na hru dozadu.

„Dáváme pokyny a udržujeme hráče ve střehu. Měli jsme tam pasáž ve druhé třetině, kdy jsme propadali, tak jsme je upozorňovali a dostávali zpátky do obrany," líčil Vykoukal.

Čtyři zápasy za sedm dní

Po výhře 4:2 nechyběla ani pochvala směrem k hráčům: „V šatně jsme kluky pochválili. Sami se zvedají svými výkony. Po Frýdku můžou být na sebe hrdí, ale jen do půlnoci. Potom krátký trénink a cesta do Ústí," připomněl Vykoukal dalšího soupeře Jestřábů.

Jeho svěřence teď čeká opravdu nabitý program. Za sedm dnů odehrají totiž čtyři bitvy.

Frýdek-Místek už porazili, dnes je čeká Ústí nad Labem, v sobotu Přerov a další pondělí Litoměřice.

„Budeme se na to muset zaměřit a počtu zápasů přizpůsobit herní věci, tak aby to kluci vydrželi," uzavřel Jiří Vykoukal.