Celé léto se intenzivně řešily spory kolem mládeže, které vyvrcholily vyloučením všech mládežnických týmů Jestřábů. Do toho panovaly pochybnosti o setrvání prvoligové licence a nyní se dokonce hlasovalo o možném vyloučení klubu kvůli pozdnímu zaplacení pokuty.

Trenér a manažer A-týmu Jiří Vykoukal se snaží na potíže nemyslet. Na podobné komplikace už je navíc zvyklý.

„Nespadá to pod mou kontrolu a jde to mimo mě. Ta situace je tu každoročně velice zajímavá a je potřeba ji ustát,“ prohodil s ironickým úsměvem.

Tomáš Nouza
Tomáš Nouza se v Budvar aréně představí poprvé jako soupeř

V posledním utkání proti Havířovu jeho svěřenci předvedli výborný výkon a vyhráli 3:1. Po zápase si pak mohli užívat ovací spokojeného publika.

„Kluci hráli opravdu dobrý hokej. Chci poděkovat fanouškům za podporu, kteří nám fandili po celý zápas. Na rovinu říkám, že jsem z toho měl trochu strach,“ neskrýval Vykoukal.

Ten cítí, že udržet v takových podmínkách koncentraci na hokej není jednoduché.

„Co my můžeme dělat? Jen se soustředit na hokej a doufat, že se veškeré věci, co jsou tady, ať už s městem, s fanoušky nebo mládeží, dají nějak do kupy. Musíme ochránit tým, aby to na něj nedopadlo a soustředit se jen na zápasy,“ uvedl Vykoukal.

Prostějovští Jestřábi. Ilustrační foto
Jestřábům hrozil konec v první lize!

Super děkovačka

V kabině podle svých slov dělá prostějovských trenér vše pro, aby udržel dobrou atmosféru.

„Člověk se snaží kluky do toho nezatahovat. Vůbec se o tom nebavíme. Bavíme se jen o zápasech a o tom, co chceme hrát. Nic jiného nás nesmí zajímat,“ nabádá Vykoukal.

Stejně to vidí i hráči.

„Všichni se koncentrujeme jen na náš výkon a tyhle věci jdou mimo nás. Neřešíme to a soustředíme se jen na naší práci,“ prohlásil brankář Jakub Neužil, který byl hlavní hvězdou zápasu s Havířovem a také následné děkovačky.

„Děkovačka byla super. Fanoušci nás dnes hodně podporovali a za to jim děkujeme,“ dodal mladý gólman.

Ilustrační foto
Kam o víkendu? Na vinobraní, rodinný sedmiboj i drakiádu