K výhře v Třebíči Jestřábům pomohl dobrý vstup do utkání, když v čase 6:03 vedli už 2:0. „Měli jsme nejen dobrý vstup, ale i po celých šedesát minut jsme předváděli slušný hokej. Plnili jsme věci, které jsme měli,“ pochválil své svěřence trenér Jiří Vykoukal.
K vydařenému úvodu pomohlo Jestřábům brzké vyloučení domácího Wasserbauera na 2+2 minuty. Prostějovu pak stačily pouhé tři vteřiny přesilové hry na to, aby Drtina prostřelil třebíčského brankáře.

V 7. minutě to bylo už 2:0. Divíšek předložil puk Rudovskému a ten do prázdné branky vstřelil svůj pátý gól v sezoně. O pár minut později mohlo být Hanákům ještě veseleji, ale Žovincovu střelu zastavila tyčka.

Místo zvýšení tak přišel kontaktní gól domácích, když Michal Vodný z úhlu překvapil brankáře Neužila. Ve zbytku zápasu ale Prostějov své těsné vedení pečlivě hlídal a v závěru stihl přidat ještě gólovou pojistku. Jan Starý v 57. minutě vystihl rozehrávku Třebíče a sám před gólmanem nezaváhal.

Podle trenéra Vykoukala se po většinu utkání hrál vyrovnaný hokej. „Šance byly na obou stranách. Ve druhé třetině přišel důležitý moment, kdy Kuba Neužil chytil nájezd. My jsme měli nějakou tyčku a myslím, že jsme byli o malinko lepší než soupeř,“ konstatoval šéf prostějovské střídačky.

Ten už připravuje své svěřence na duel s Ústím nad Labem, které je v tabulce o bod za Jestřáby „Ústí má výjimečného hráče v osobě Jardy Roubíka, který když je na ledě, dokáže udělat výsledek sám. Mají dobré gólmany a docela zkušenou obranu. Je to ofenzivně laděný tým, takže se na to musíme připravit,“ uvědomuje si Vykoukal před pondělím utkáním proti Ústí, které začíná v 18 hodin.
Ani po Ústí si ale jeho tým neodpočine, protože už ve středu ho čeká dlouhá cesta do Karlových Varů. Nahuštěný program je náročný jak pro hráče, tak i pro trenéry. „Pro mě to znamená, že prakticky nemám volno. Jeden zápas skončí a hned se připravujete na další. Takže furt sedíte u videa a sledujete soupeře. Máme těžké soupeře, ale musíme z těch zápasů něco vydolovat,“ apeluje trenér Prostějova.

SK Horácká Slavia Třebíč – LHK Jestřábi Prostějov 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)


Branky a nahrávky: 17. Vodný (Spurný, Diviš) – 2. Starý (M. Drtina), 7. Rudovský (Divíšek), 57. Starý. Rozhodčí: Doležal, Kašík – Reich, Maštalíř. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. Diváci: 1432.
Třebíč: Dostál – Vágner, Kaláb, Půža, Hort, Nedbal, Spurný – Erat, Dolníček, Horký – Wasserbauer, Diviš, Vodný – Kusko, Zohorna, T. Havránek – Kratochvíl, Král, Paták. Trenér: Martin Sobotka.
Prostějov: Neužil – Drtina, Kolář, Horyna, Holík, Žovinec, Mikliš – Luňák, Venkrbec, Nouza – Starý, Divíšek, Rudovský – Dvořáček, Fiala, Zabloudil – Švec, Voženílek, Švarc. Trenér: Jiří Vykoukal.