Jak vnímáte zpestření přípravy právě takovýmto turnajem ve florbale?

Florbal je podobný hokeji, takže je dobré, že si můžeme i v přípravě takhle zahrát. Navíc se noví hráči potkají s fanoušky a už se může také utvářet taková ta týmová chemie. Pocity z turnaje jsou tedy určitě pozitivní.

Příprava je u Jestřábů povětšinou individuální. Jak probíhá ta vaše?

Trénujeme společně s Jiřím Vokurkou na fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze pod jedním trenérem. Každý den strávíme tréninkem dvě až tři hodiny a musím říct, že je taková příprava velice výživná. Poté se samozřejmě každé tři týdny scházíme s týmem ve Vésce.

Jak přesně trénujete a jak bude dále trénink probíhat dál?

Na začátku jsme dělali různé kompenzační cviky a také cviky na sílu, aby se nabrala nějaká svalová hmota, poté budeme pilovat výbušnost. Máme poslední tři týdny přípravy na suchu a pak už začínáme trénovat opět na ledě.

Vyhovuje vám individuální příprava více než ta kolektivní?

Myslím si, že obě přípravy jsou si podobné. Každý se v obou přípravách musí soustředit na to, co mu nejde a odmakat vše na sto procent. Nevadí mi, když můžu trénovat s týmem, ale za možnost individuální přípravy jsem jenom rád, protože se můžu opravdu soustředit jen na sebe.

A jak hodnotíte vaši přípravu s týmem ve Vésce?

Nejdříve musím říct, že je to výborné středisko. Jinak hrajeme s týmem různé kolektivní hry, protože na ty není při naší individuální přípravě čas. Takové srazy vnímám jednoznačně pozitivně, protože se společně všichni sejdeme a můžeme se tak lépe poznat.

Přesunujete se z Prahy do Prostějova. Jak zatím hodnotíte tamní město?

Upřímně řečeno, jsem teď na stadionu v Prostějově poprvé. Jediné místo, kde jsem byl, je právě Véska, kde probíhá příprava s týmem. Myslím si, že až začneme na ledě, tak budu mít spoustu času poznat město lépe, na což se těším.

Autor: Dominik Voráč