„Rozhodlo to vedení 3:0. Potom začal Přerov tlačit, ale až na ten nesmysl během naší přesilovky, jsme to zvládli,“ oddychl si prostějovský lodivod Jiří Vykoukal.

„To utkání se podobalo tomu předešlému. Prostějov začal znovu tlakem a zase mu ti vyšlo,“ řekl kouč Přerova Kamil Přecechtěl.

Zdroj: DENÍK/Ivan Němeček

Lukáš Žalčík suverénně projel celé hřiště a střelou zápěstí poslal puk do levého horního rohu Horčičkovy brány. Asistenci si pak připsal prostějovský brankář Pavel Kantor.

Hra pokračovala v rychlém tempu, ale výraznější šance nepřinášela. Až čtyři minuty před koncem třetiny obkroužil přerovskou bránu Jan Rudovský a z otočky zvýšil na 2:0.

Třetí gól přidali Jestřábi hned zkraje druhé části. Po vyloučení Ference si domácí rozebrali obranu Zubrů a Krejčík uklidil puk do úplně prázdné brány. Kouč Přecechtěl okamžitě odvolal Luboše Horčičku z brány a poslal do ní Lukáše Klimeše.

Snížit mohl Karel Plášek, ale netrefil odkrytou bránu. Emoce se stupňovaly a vrcholem pak byl malý pěstní souboj mezi Matoušem Venkrbcem a Jiřím Goišem. Přerovský fanoušek se vzápětí snažil dostat přes plexisklo na led, ale pořadatelé ho rychle stáhli.

Na to hostující fanoušci odpověděli několika pivy, které hodili do prostějovského tábora. Atmosféra tak celkově houstla. Výsledek zůstával stejný.

Třetí třetinu začali lépe hosté, když na konci vlastního oslabení využili prostějovské chyby a do rychlého protiútoku se pustil Berger s Pláškem. První jmenovaný pak poslal puk pod víko Kantorovy brány.

To Zubry dokonale probudilo. Pavel Kantor tak musel zneškodnit několik nebezpečných střel. A ve vzduchu se objevila další piva, tentokrát je po sobě házely oba fanouškovské tábory.

„Zase jsme Přerovu darovali gól a vlastně jsme je tím postavili na nohy,“ zlobil se Jiří Vykoukal.

„My jsme iniciativu přebrali zase až v polovině zápasu. Ve třetí třetině jsme byli i lepší, ale bohužel na výhru to nestačilo,“ krčil rameny Kamil Přecechtěl.

Pět minut před koncem zápasu ale znovu udeřili domácí. Novák s Rudovským ujeli přerovským obráncům, hru roztáhli. Poté poslal Novák puk Rudovskému a ten ho s klidem uklidil do brány. Zápas byl tak rozhodnutý. Zubři chtěli ještě drama. Druhý gól hostů dal opět Jan Berger.

„Důležité bylo, že jsme si dali pozor na vyloučení. Nějaká tam byla, ale ne tolik. Herně si ale myslím, že jsme lépe hráli ve čtvrtek,“ přiznal Jiří Vykoukal.

Přerovského kouče ale častá vyloučení stále trápí: „Zdá se mi, že je všechno moc úzkostlivě pískané. Nemyslím si, že bychom vyhledávali nějaké záludné fauly. Vyloučených je moc a hra je tím ovlivňována, brzděna.“

Čtěte také: Kluci mi nemohli dát lepší dárek než výhru, smál se oslavenec Švec