„Kdybych tomu nevěřil, tak smlouvu neprodlužuji,“ prohlásil.

Proč jste se rozhodl zůstat?
Protože jsem tu odehrál celou minulou sezonu a byl jsem nadmíru spokojený. Měl jsem nabídky i jinam, ale co se ale týče podmínek a celkového přístupu k hokeji, rozhodl jsem se nakonec prodloužit v Prostějově.

Jaké jiné nabídky jste obdržel?
Nabídky přišly jak z české a slovenské extraligy, tak i z Chance ligy z jiných mužstev.

Co si slibujete od následující sezony?
To, co od té minulé. Ta se bohužel nevydařila úplně podle představ. To znamená dostat se do semifinále a pak se muže stát cokoliv.

Věříte tedy, že tentokrát by se to mohlo povést?
Kdybych tomu nevěřil, tak v Prostějově smlouvu neprodlužuji. Řeknu to na rovinu, letos semifinále prostě vyjde.

Proč se vám to nepovedlo již minulou sezonu? Kádr jste na to měli.
Vsetín byl prostě lepší. Nějak dál bych to nerozvíjel.

Minulý ročník byl pro vás bodově nejpovedenější. Čím si to vysvětlujete?
Určitě jeden z faktorů byl ten, že jsem celou sezónu strávil v jednom týmu a nependloval jsem. Měl jsem čistou hlavu a mohl jsem dát vše právě Prostějovu. Dalším aspekt byl určitě ten, že naše lajna společně s Lukášem Žalčíkem a Honzou Starým fungovala velice dobře.

Martin Novotný
Přerovská posila Jestřábů Novotný: Chci dát maximum pro tým a získat si fanoušky

Co říkáte na příchod borců z Chomutova Ouřady, Chlána a Chlouby?
Jsou to kluci, kteří nás posunou zase o něco výš. Roman je velmi šikovný a zkušený hráč. Chlán s Ouřadou jsou mladí a perspektivní kluci, takže určitě pro nás jsou přínosem.

Jelikož jste všichni čtyři prošli Chomutovem a znáte se, probírali jste s Romanem Chloubou, popřípadě i s duem Chlán – Ouřada jejich příchod do Prostějova předtím, než jej přijali?
Jo, probírali. Určitě jsem dával klukům nějaké reference, které byly vesměs pozitivní, a jsem moc rád, že tu kluci jsou.

Co konkrétně jste probírali?
Popisoval jsem jim, jak to tu chodí. Že je tu výborná parta, trenér, který je velmi kvalitní a umí s hráči pracovat a hlavně tu jsou nějaké ambice, což každý hráč velmi rád slyší.

Z klubu zní, že si od vaší spolupráce s Romanem Chloubou Jestřábi hodně slibují. Nemáte z toho obavy?
Vůbec ne. Já se z Romanem znám strašně dlouho a vím, že spolupráce na ledě s ním vždy fungovala. Ba naopak se na to hrozně těším.

Co říkáte na dosavadní posily Jestřábů?
Myslím si, že stavba týmu pro majitele a trenéra není vůbec lehká. Na druhou stranu musím říct, že kluci, kteří letos přichází, jsou posilami a není to jen někdo, kdo zalepí místo po někom, kdo odešel. Jsou to opravdu kluci, kteří týmu dokáží pomoct a jsou mu prospěšní.

Sledujete mistrovství světa? Jak byste ohodnotil výkony národního týmu?
Ano, i když se trošku sám sobě divím, že to sleduji, protože moc na hokej v televizi nekoukám. Ale možná se dívám právě proto, že naši hrají opravdu velice dobře a zatím to vypadá, že by se mohl po dlouhé době udělat úspěch. Já to klukům rozhodně přeji a budu jim fandit i nadále.

Roman Chlouba
Jestřábi hlásí další pirátskou posilu z Chomutova

JIŘÍ HORÁK