Během náročného týdne stihli ale i bowling v Olomouci, tenis, VIP párty s vystoupením skupiny Olympic či motokáry v Lipníku nad Bečvou.

Jedni z nejlepších českých hráčů působících v nejprestižnější světové lize ledního hokeje, kanadsko-americké NHL, se v rámci Grand Prix Jágr Teamu na Maranello Racing Kart Areně v Lipníku nad Bečvou utkali v závodech kartingu s jedním z nejnadějnějších českých jezdců současnosti s Tomášem Pivodou.

Kromě závodů hokejistů a závěrečného duelu vítězného jezdce s Pivodou se mohli přítomní hosté těšit z parádní exhibiční jízdy teprve šestnáctiletého Tomáše. Ten ve svém kartingovém speciálu třídy ICA všem jasně ukázal, proč mu právem náleží Zlatý volant a loňské čtvrté místo na světě v nejvyšší kategorii KF2.

Všichni závodníci předváděli vyrovnané výkony. O postupu do finálové jízdy rozhodovaly vteřiny. Z měřeného tréninku, jenž byl rozdělen do tří skupin závodníků, postoupili do finále z každé skupiny tři nejrychlejší jezdci, vždy se počítal nejrychlejší mezičas jednotlivých aktérů. Do finále se tedy probojovalo celkem devět závodníků.

Největší zručnost v řízení motokáry Honda 200 prokázal Jiří Tlustý (19), levé křídlo týmu Toronto Maple Leafs, který si nejrychlejším časem a nejmenším počtem obdržených trestných bodů v tréninku vyjel „pole position“ i vítězství ve finálové jízdě.

O druhé a třetí místo se poprali Jaroslav Nedvěd (38) s Petrem Průchou (25). Souboj vyšel úspěšněji pro útočníka hájícího klubové barvy družstva New York Rangers, Petra Průchu.

Vítěz závodu měl pak příležitost porovnat své jezdecké schopnosti s Tomem Pivodou. A jak se sluší a patří na profesionálního jezdce a zároveň vítěze závodu, osedlali silnější motokáry třídy Honda 390.

Váhový rozdíl celých čtyřiceti kilo byl před závodem eliminován přidaným závažím do Tomášova vozu. Tlustý vzdoroval několik kol, přesto se ke konci závodu prokázala zkušenost. Pivoda svého soupeře při nejbližší příležitosti předjel a už ho před sebe nepustil. Torontský forvard, který před odchodem do zámoří oblékal dres Kladna, byl však zdatným soupeřem.

Po závodech jsme se zeptali druhého v cíli Petra Průchy, jak se mu jezdilo a co má dál v plánu: „Je to super, moc mě to baví a motokáry by klidně mohly být i rychlejší. Touto akcí nám vlastně končí týdenní soustředění v Prostějově, což byla velká dřina. Nějaké akce s Jágr Teamem však ještě budou. Abych se přiznal, tak jsem to ještě moc nestudoval, ale jsou tam tuším fotbálky a tak dále. Jinak potom ještě míváme soustředění v Prostějově na ledě. Zkrátka jako každým rokem, je to pořád stejné.“

(mm, dak, doč, ki)