Podle jednoho z vůdců fanoušků Jestřábů Ondřeje Dyčky ale nešlo o nic vážného.

„Co vím, tak tam proběhly takové ty běžné věci mezi fanoušky jako nějaké pokřiky. Nebyla žádná pyrotechnika, ani roztržka. Pak asi hlavní pořadatel zavolal polici, aby nějak rozdělila sektory, protože hosté a domácí jsou tam odděleni jen uličkou,“ popisoval inkriminovaný monet Dyčka.

Podle něj fanoušci Hanáků poté odešli ze stadionu dobrovolně.

„Po přestávce fanoušci vyšli ven, aby se to nějak uklidnilo, ale poté, co policie začala zadržovat lidi, tak už nebyla nálada se vracet. Přišlo mi to zbytečné a doteď vlastně pořádně nevím, kvůli čemu to vzniklo,“ diví se Dyčka.

Prostějovská lavička - trenér Jiří Vykoukal
V zákulisí potíže, na ledě pohoda. Tým chráníme, říká Vykoukal

Prostějovští fanoušci nemají zrovna nejlepší pověst a klub musel už několikrát platit nemalé pokuty.

„Pověst je jedna věc, ale kolikrát je zkreslená. Není to tak hrozné, jak se kolikrát vykládá. V Budějovicích to bylo celkem v pohodě. Normálně se fandilo, nezaregistroval jsem žádné velké urážky,“ vrátil s k sobotnímu dění jeden z vůdců prostějovských fans.

Ti na jihu Čech přišli o třetí třetinu utkání, ve které už domácí tým kontroloval svůj náskok. Hostující Prostějov však do poloviny utkání sahal na ledě favorita po dobrém výsledku a zásluhou gólů Drtiny a Dvořáčka vedl v průběhu zápasu nejprve 1:0 a pak 2:1.

V polovině duelu ale nastal obrat a během minuty a půl Motor skóre otočil.

„Chtěli jsme hrát z dobré obrany a vyvarovat se oslabení. Věděli jsme, že šanci budeme mít z brejků. Věřili jsme, že si nějaký bod odvezeme, ale to se nepovedlo,“ okomentoval zápas trenér hostů Jiří Vykoukal.

Další zápas odehrají Jestřábi už v pondělí na ledě Benátek a ve středu pak doma přivítají Kadaň.

Discgolf. Ilustrační foto
Další aktivita pro Prostějovany? Radní zvažují discgolf

ČEZ Motor Č. Budějovice - LHK Jestřábi Prostějov 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Čermák (Nedorost, Vlček), 30. Šulek (Pavlin, Pajič), 31. Vlček (Kutlák), 40. Kutlák (Novák), 53. Kutlák (Vráblík, Čermák) – 7. M. Drtina, 23. Zabloudil (Voženílek), 53. Dvořáček (Mikliš) Rozhodčí: Zubzanda, Veselý – Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0.
ČB: Kváča – Fillman, Novák, Vráblík, Pýcha, Pavlin, Kutlák – Čermák, Vlček, Nedorost - Crowder, Galamboš, Dostálek - Šulek, Pajič, Heřman - Doktor, Káník, Marcel. Trenér: Antonín Stavjaňa.
Prostějov: Groh – D. Kolář, Žovinec, Bažant, Holík, Drtina, Mikliš – Zabloudil, Voženílek, Luňák – Švec, Dvořáček, Hozák – Nouza, Fiala, Divíšek – Rudovský, Švarc, Venkrbec. Trenér: Jiří Vykoukal.