Po konfliktu s policí při utkání v Českých Budějovicích znovu generální manažer klubu Jaroslav Luňák vyzval prostějovské fans k dodržování pravidel.

„Postih za neuposlechnutí zákazu používání pyrotechniky jde za klubem, který samozřejmě s těmito nemalými pokutami ve svém rozpočtu nepočítá a jejich hrazení mu způsobuje nemalé problémy,“ stojí mimo jiné v prohlášení Dr. Luňáka na webových stránkách klubu.

Podle jednoho z vůdců prostějovských fans Ondřeje Dyčky si to diváci uvědomují.

„Pravidla jsou pravidla. My samozřejmě také vnímáme, že jsou ty pokuty. Člověk asi nemůže říct, že jsme nějací Dušínové, ale myslím, že naše pověst je někdy trochu zkreslená. Konktrétně v Budějovicích bych řekl, že to bylo v podstatě v pohodě a nezaregistroval jsem nějaké velké urážky,“ uvedl Dyčka.

Hokej MOTOR České Budějovice-LHK JESTŘÁBI Prostějov
Prostějov padl v Budějovicích. Fanoušci Jestřábů měli konflikt s policií

Trenér Jiří Vykoukal se snaží ze střídačky tyto věci podle svých slov nevnímat.

„Na tyhle věci se nestíhám soustředit a asi ani nechci. Dívám se při zápase na to, jak hrajeme, ale to, co se děje kolem mě nevnímám,“ nechal se slyšet kouč Jestřábů.

Jaká bude atmosféra na dalším utkání, se ukáže již ve středu, kdy Jestřábi hostí od 18 hodin poslední tým soutěže Kadaň. A Prostějov by rád napravil dvě poslední venkovní prohry.

„Doma musíme vyhrávat. Je třeba se připravit, protože to nebude zas tak lehký soupeř. Je to podobný soupeř jako Litoměřice a Benátky, se kterými jsme to nezvládli,“ uvedl trenér Jiří Vykoukal.

Prostějovská lavička - trenér Jiří Vykoukal
V zákulisí potíže, na ledě pohoda. Tým chráníme, říká Vykoukal