Můžeme tedy konstatovat, že šlo de facto o stejné střetnutí, akorát přesně opačně. Svěřenci trenéra Vykoukala totiž v prvním vzájemném utkání v Polsku inkasovali taktéž šest branek.

„Šlo o náš první zápas. Nebyli jsme na tom úplně dobře herně. Oni nějaké přátelské utkání předtím hráli, takže byli rozehraní,“ zavzpomínal na první střetnutí autor dvou pátečních branek Roman Chlouba.

ZAČÁTEK SE VYDAŘIL

Jestřábi měli stejně jako v Třebíči skvělý nástup do zápasu. Hned ve třetí minutě otevřel skóre Tomáš Jandus, kterého v polovině první periody následoval Marek Račuk.

Druhou třetinu si vzal pod taktovku Roman Chlouba, který dvěma brankami navýšil vedení Hanáků už o čtyři branky.

„V zápase s Třebíčí jsem měl dvě šance, nedal jsem. Byl jsem z toho trošku zklamaný, ale věřil jsem, že když se do těch šancí dostávám, že to prolomím. Jsem rád, že se tak stalo právě v tomto zápase,“ neskrýval nadšení dvougólový střelec.

Jestřábi proti Třebíči. Ilustrační foto
Výhra! Jestřábi podruhé v řadě přehráli Třebíč

NEUŽILŮV DEN

V poslední části se vrhli hosté do útoku a Jestřábi měli co dělat, aby neinkasovali. Společně s bezchybným Neužilem však vše zvládli, tlak přečkali a zásluhou Nouzy a Hrníčka ještě své vedení navýšili.

„Některé pasáže zápasu byly opravdu dobré. Bohužel, chyby se budou asi dělat vždycky. Důležité je, aby nám zachytal gólman, což se dneska stalo. Systémově to však taky nebylo špatné,“ chválil Neužila hlavní trenér Jestřábů Jiří Vykoukal.

Hanáci měli v zápase i velkou porci zblokovaných střel. Bylo na nich opravdu vidět, že první zápas s tímto soupeřem mají ještě v živé paměti a že chtějí za každou cenu zvítězit.

„Soupeř měl střely většinou od mantinelu. Takže odbráněné to bylo docela slušně. A ano, pokud se ocitli ve vážnější příležitosti, hodně jsme toho zblokovali. Je to dané i rolemi v mančaftu. Chceme to ale ode všech a nebude to jiné ani v sezoně. Obětavost tam prostě musí být,“ dodal Vykoukal.

Svůj druhý zápas za Jestřáby si připsal i Martin Heřman, který je v Prostějově na zkoušce. Jestli nastoupí za Hanáky i v sezoně, se ovšem ještě neví.

„Jeho i ostatní budeme řešit přes víkend. Uvidíme, jak to celé dopadne,“ řekl závěrem prostějovský lodivod.

Další zápas čeká Jestřáby v úterý, kdy na svém vlastním ledě vyzvou od 18 hodin jihlavskou Duklu.

Miroslav Kořený
Zemřel Miroslav Kořený, hokejista, který bavil okolí

LHK Jestřábi Prostějov - GKS Tychy 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Jandus (Muška), 11. Račuk (Žálčík, Krejčí), 26. Chlouba (Hrníčko), 33. Chlouba (Račuk), 42. Nouza (Mrázek), 50. Hrníčko.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Husa, Krejčí, Novotný, Březák, Mrázek, Muška, Chujas, Brančík – Chlouba, Račuk, Žálčík – Nouza, Novák, Heřman – Krejčík, Chlán, Ouřada – Luňák, Hrníčko, Jandus. Trenéři: Vykoukal a Peštuka.

GKS Tychy: Murray – Kotlorz, Novajovský, Kolarz, Bryk, Pociecha, Ciura, Yeronau, Akomito – Jeziorski, Galant, Witecki, Kogut, Rzeszutko, Baginski, Mroczkowski, Cichy, Szczechura, Klimenko, Szmatula, Yafinenia. Trenéři: Gusow a Majkowski.

JIŘÍ HORÁK