V čem byl hlavní rozdíl mezi Karvinou a Prostějovem?

Myslím si, že jsme byli lepší v proměňování šancí, v osobních soubojích a v herním projevu jako takovém. Samozřejmě se ukázala i zkušenost. Prostějováci tam měli plno mladších hráčů. Kluků, kteří pravděpodobně na takové úrovni zažili první podobnou akci. Rozhodně musím vyseknout poklonu brankáři Raszkovi, který chytal hodně dobře. Nevěděli jsme vůbec jak na něho. Důležitý byl první zápas, kdy jsme jej v rozhodujícím okamžiku překonali, což nám dodalo sebevědomí. Musím zopakovat, že chytal velmi dobře.

Čekali jste, že průběh čtvrtfinále bude tak hladký?

Vůbec jsme nepřemýšleli, jestli to bude 3:0, 3:1 nebo 3:2. Chtěli jsme přejít přes Prostějov. Věřili jsme si na ně, věděli jsme, co budou hrát. Překvapili nás, že hráli tak moc obranu ve středním pásmu. Ve druhé lize není mužstvo, které by takto hrálo. Snažili se o něco, co jsme pochopili. Hráli hodně staticky, což nám rozhodně neztížilo situaci, naopak nám to ulehčili.

Překvapilo vás nasazení brankáře Vrby?

Snažili se to změnit. To je normální věc, trenér se chtělvyburcovat mužstvo. Buď změní pětky, což taky udělal, a nebo vymění gólmana. Nám bylo jedno, kdo bude chytat, stále je to brankář, kterému musíme dát gól.

Jaké jsou vaše cíle v letošním play off?

Nevíme, koho budeme mít. Samozřejmě bychom chtěli dojít, co nejdál. Další zápas hrajeme určitě venku. V úterý začneme zase od nuly a uvidíme.

Ve středečním duelu jste dával gól z přesilovky. Bylo to natrénované?

Máme sehraných více signálů. Přesilovky se nám zrovna moc nedařily. Hodně krát to skákalo po brankové čáře, ale nespadlo to tam, kam mělo. Většinou jsem tam já nebo Marek Ivan. Ve středu jsme věděl, že doprostřed sjížděl hráč pravák a k tyčce sjížděl Pavel Kowalczyk. Ve chvíli kdy jsem to dával, jsem viděl, že si Vrba Kowalczyka všiml a proto jsem vystřelill přímo na nohu. Byla to trošku náhoda, ale vyšlo to.

Rozhodující byla i vaše branka v minulém utkání?

Minule to tam spadlo, není k tomu moc co říct. Neplánoval jsem to, ten puk mi trošku ujel. Raszka byl dole už dlouho, chtěl jít nahoru. Zvedl hokejku a prostě se to vlezlo mezi jeho nohy.

Teď trošku z jiného soudku. Martin Růžička přepsal váš extraligový rekord. Co na to říkáte?

Rekordy jsou od toho, aby se překonávaly. Což patří ke každé extralize, ke každému hokeji a soutěži. Klobouk dolů, že to zvládl. Měl svým způsobem výhodu, že nechodil na reprezentační akce, že hrál vyloženě za klub. Měl navíc hodně možností, dostával dvě minuty na přesilovce. Maximálně mu vyšel Pepa Turek vstříc. Klobouk dolů, ne každý dokáže dát tolik gólů. Předvedl hodně dobrý výkon.

Kdo podle vás vyhraje extraligu?

Já si myslím, že vyhraje Baník. Vlastně ne, my jsme druhá liga. Opravdu nevím. Velmi těžko se to teď odhaduje. Uvidíme, jak se vykrystalizují čtvrtfinálové dvojice. Opravdu těžko říct.

Uběhlo patnáct let od Nagana. Díval jste se na zápasy a kápla nějaká ta slzička?

Slzavé údolí bylo. Ne, mockrát si na to nevzpomenu. Já jsem to prožil, užil jsem si to. Bylo to opravdu skvělé. Díval jsem se jen na jeden zápas a bolely mě z toho oči, bylo tam moc faulů. Na druhou stranu jsme již tenkrát hráli hodně nadčasový, moderní hokej. Neztráceli jsme puky, každý byl pro nás hratelný. A samozřejmě to Hašan zavřel. Parta byla úplně skvělá, nikdo se nepovyšoval a všichni věděli, co mají hrát. Teď jsme si to v Praze užili, stálo to za to. Spousta srandy i doutníky byly. Nagano je za námi, žít se z toho nedá, ale bylo super zavzpomínat, připomenout si nějaké historky.