"Obě pokuty včetně poplatku uhradil klub až v pátek 15. září, potom co byl informován o svolání mimořádného výkonného výboru ČSLH," uvedl v tiskové zprávě mluvčí svazu Zdeněk Zikmund. Ve zprávě se nadále uvádí, že klubu nyní hrozí dvou set tisícová pokuta. Možnost ukončení působení v soutěži však stále do budoucna existuje. "V tomhle případě neshledal Výkonný výbor svazu důvody pro vyloučení, třeba vzhledem k dlužné částce. Ta možnost tu však byla. A objeví se znovu, pokud by klub spáchal další prohřešek proti licenčnímu řádu. V takovém případě by totiž pravděpodobně členové výboru přihlédli k tomu, že oddíl už měl problémy," řekl pro Deník mluvčí k dnešnímu rozhodnutí.

Řidiči o víkendu bourali v Mořicích, u Dzbelu, u Stínavy a taky nedaleko Kralic na Hané.
Na mokré silnici se bouralo ve velkém, čtyři zranění

Po té, co LHK Jestřábi Prostějov - spolek začátkem září přišli o mládežnické soutěže by to byla v krátké době druhá rána prostějovskému hokeji. O tom, že by se město více zapojilo do rozhodování v klubu, však nyní jeho vedení neuvažuje. Alespoň ne podle primátorky Aleny Raškové. "Město v žádném případě nebude hokej provozovat. Zatím jsme se nebavili o vstupu města do hokeje, ani ze strany pana Luňáka nepřišla nabídka. Co se týká účetnictví, tak vždy bylo vše řádné dokladované," uvedla primátorka k hokeji. Ten patří v Prostějově k nejštědřeji dotovaným sportům, částka se každoročně pohybuje až na osmimístné sumě. "Chápu, že je WSM liga poměrně drahá. Město se už ale angažuje dost," konstatovala primátorka města.

Trénink malých Jestřábů. Ilustrační foto
Mladí Jestřábi dolétali. Svaz vyloučil všechna družstva ze soutěží

Okolnosti problémů, které mohly nastat, vysvětlil pro redakci Deníku generální manažer klubu Jaroslav Luňák. "Dostali jsme pokutu za pořadatelskou službu v zápasech s Přerovem. Přitom jsme v rámci pořadatelské služby udělali maximum, dokonce ani v zápise o utkání nebyla jediná zmínka o problémech. Svaz se na utkání zaměřil až po stížnosti z řad policie," uvedl Jaroslav Luňák. "S výší původní pokuty bytostně nesouhlasím. Český svaz ledního zjevně chce dostat veškerou pyrotechniku ze zimních stadionů, bez detektorů a s řešením zimního stadionu pronášení pyrotechniky ale nejde zcela zabránit," upozornil manažer. Nicméně po dohodě s prostějovským magistrátem učiní klub další bezpečnostní opatření. "Jedno z nich bude vidět už v dnešním zápase s Havířovem. Jedná se o síť nataženou mezi sektory domácích a hostí, aby na sebe fanoušci nemohli nic házet," informoval