Trenér a manažer Jestřábů Jiří Vykoukal nechal odpočívat několik předpokládaných opor a i proto výsledku zatím nepřikládá žádnou větší váhu.

„Dali jsme příležitost spoustě hráčů, které tu máme na zkoušku. Byl to první zápas, takže nic podstatného to neukazuje,“ prohlásil Vykoukal.

Z letních posil nasadil do branky mladého Groha, v obraně si poprvé za Jestřáby zahráli Žovinec a Horyna, v útoku pak nechyběl Tomáš Nouza. Naopak na premiéru Tomáše Divíška si musejí prostějovští fanoušci ještě počkat.

Frýdek si v zápase postupem času vypracoval pětigólový náskok, když těžil hlavně z přesilových her. Jestřábi se vzchopili až ve třetí třetině za stavu 0:5, kdy nejprve snížil osmnáctiletý Zabloudil a poté upravil skóre na konečných 2:5 Hozák.

Na výkonu se podle Vykoukala projevilo, že šlo o první přípravný duel. „Inkasovali jsme z šesti přesilovek čtyři góly, což zápas hodně ovlivnilo. Oslabení jsme zatím ještě netrénovali. Jsem rád, že jsme poslední třetinu vyhráli 2:0. Před tou jsme si řekli, že jediný cíl je tu třetí třetinu vyhrát a povedlo se,“ těšilo prostějovského kouče.

Ten vyzkoušel řadu hráčů, kteří zatím bojují o angažmá. Kdo z nich zaujal, však zatím prozrazovat nechtěl. „Nechci jmenovat konkrétně. Něco nám to ukázalo. Někteří překvapili, jiní splnili to, co jsem očekával, někteří naopak nehráli podle našich představ,“ řekl Vykoukal.

Podle jeho slov zatím hráče to nejdůležitější teprve čeká. „Nějakou přípravu máme za sebou. To, co trénujeme, se už v zápase objevilo. Zatím ale nemáme natrénované přesilovky, oslabení, střední pásmo ani založení útoku. K tomu se teprve budeme dostávat,“ prozradil šestačtyřicetiletý trenér Prostějova.

Hned ve čtvrtek čeká jeho svěřence další zápas v Třebíči, po kterém by už mělo dojít k zúžení kádru. „Ještě dáme příležitost hráčům, co jsou tady na zkoušce, a od toho dalšího týdne bychom už chtěli být v té sestavě, který by tu měla začít sezonu,“ poodhalil své plány s kádrem Vykoukal.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek Místek 2:5 (0:2, 0:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 44. Zabloudil, 49. Hozák (Augustín, Švarc) – 8. Rudl (Flok), 17. Klimša (Chmielewski, Franěk), 21. Chmielewski (Klimša, Franěk), 22. Mikulík (Bartek), 38. Bartek (Vrána). Vyloučení: 6:6.

Prostějov: Groh – Kolář, Krejčí, Žovinec, Horyna, Pařízek, Bažant, Smutný – Dvořáček, Venkrbec, Nouza, Hajný, Zabloudil, Kellerstein, Augustín, Hozák, Švarc, Zabloudil, Fiala, Marek. Trenér: Jiří Vykoukal.

Autor: Ondřej Kašlík