„Byl to velice kvalitní zápas. Kadaň byla posílena o hráče ze svého mateřského klubu, ale přesto jsme s ní odehráli dobrý duel. Udělali jsme ale tři malé chyby. Štěstí tentokrát při nás nestálo," krčil rameny trenér Prostějova Pavel Arnošt.

V Kadani dostali Jestřábi znovu jako první gól, a to už v šesté minutě. Slavíčkova střela prošla pod Neužilovou výstrojí. Puk pak do prázdné branky uklidil Jakub Chrpa. Jestřábi po třech minutách ale s domácími srovnali krok. Vyloučení Slavíčka totiž potrestal Krejčík. Novák mu přihrál zpoza branky a Krejčík pak přesnou střelou k tyči vyrovnal na 1:1.

„Sice jsme jako první inkasovali, ale během oslabení. Nemyslím si, že by nás ta branka zlomila," řekl Pavel Arnošt.

Dvě branky přinesla i druhá část. Gólu se opět dočkaly oba týmy. Ten první přišel z hokejky kadaňského Chlouby. Harkabus si dojel za branku pro nahozený kotouč a nahrál Chloubovy.

Jeho střela pak mířila pod břevno Neužilovy svatyně. Jestřábi ale znovu srovnali. Dvě minuty před koncem třetiny si dojel Žalčík pro odražený puk z Luňákovi dělovky a Strmeně překonal. Vzápětí mohl dostat Hanáky do vedení Šlahař, ale svůj únik v gól nepřetavil.

I ve třetí třetině šli jako první do vedení domácí hráči. V padesáté první minutě se dostali do přečíslení dva na jednoho Kaše s Kohoutem. Druhý jmenovaný pak kotouč poslal nad Neužilovu lapačku. O pět minut později mohl opět srovnat Šlahař, ale znovu zklamal. Srovnání přišlo až z hole Aleše Holíka.

Krejčík vyhrál buly a Holík okamžitě pálil. Drama tak pokračovalo dál. Po minutě a půl Chrpa tečoval Trefného střelu za Neužila a Kadaň znovu a definitivně vedla. Prostějov si vzal oddechový čas, ale srovnat se mu už nepodařilo.

„Zápas byl opravdu vyrovnaný a měl jít do prodloužení, ale bohužel inkasovali jsme ten čtvrtý gól. Přesto si myslím, že boj o konečné umístění máme stále ve svých rukách a kluci opravdu bojují. Jdeme i přes tu porážku nahoru," uzavřel své hodnocení Pavel Arnošt.

SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Chrpa (Slavíček, Chlouba), 36. Chlouba (Harkabus), 51. Kohout (Kaše), 58. Chrpa (Trefný, Chlouba) – 9. L. Krejčík (Martin Novák, Rudovský), 39. Žálčík (Luňák), 57. A. Holík (L. Krejčík). Rozhodčí: Luczków – Coubal, Toma. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 471.

SK Trhači Kadaň: Strmeň – Trefný, R. Černý, Baránek, Tejnor, R. Havel, L. Chalupa, Weinhold – Osmík, Hejcman, Kohout – Harkabus, Kaše, Hlava – Slavíček, Chlouba, Chrpa – Ringler, L. Vrána, Wágner.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – T. Kvapil, A. Holík, Protivný, V. Zadražil, Grebeňuk, D. Kolář, Vokurka – Luňák, Venkrbec, Žálčík – Martin Novák, Rudovský, L. Krejčík – Matuš, Šlahař, Švec – Indra, Hozák, Zabloudil. Trenér: Pavel Arnošt.