Vstup do utkání Jestřábům vůbec nevyšel. O první gól se postaral domácí Dufek již v sedmé minutě, který za asistence Kubinčáka a Divíška vytáhl Jakuba Neužila z kasy a zavedl puk do prázdné branky.

Potom se hosté spíše trápili. Kapitán Jestřábů Matouš Venkrbec sice tři minuty před koncem první třetiny přebrusli lenivého Kokeše a ocitl se sám před brankou Mostu, přesto mu bekhend nevyšel.

Most překvapoval i ve druhé dvacetiminutovce. Pět minut po jejím začátku se dostal do oslabení, ale i přes tento handicap dokázal o minutu později skórovat na 2:0. Hostující Zadražil zaváhal na modré čáře a puk v pádu neudržel.. K touši se dostal Řehoř a vyslal ho do brejku k Lukáši Válkovi. Ten neváhal a ranou k tyčce Jestřábů zvýšil na 2:0.

Až poslední část mače přinesla útočné síly na stranu hanáckého mančaftu. Sotva rozhodčí rozhodil první buly třetí třetiny, Prostějov korigoval skóre na 2:1 z hokejky Patrika Moskala. Pětatřicetiletý útočník reagoval na protáhnuvšího se Protivného a přizvedl puk nad Hüblovu lapačku.

Ani první branka Arnoštových svěřenců nezlomila touhu Mostu vyhrát. Do dvoubrankového náskoku dostal Severočechy Jan Dufka, jenž dovezl kotouč do zcela odkryté branky.

Moravané na Dufkovu střelu zareagovali o čtyři minuty později. Využili totiž početní výhodu a z nahrávky Zadražila snížil na 3:2 Vojtěch Augustin ze skrumáže.

Trenér Jestřábů Pavel Arnošt pak přistoupil minutu před koncem k power play. Jakub Neužil putoval z branky na střídačku, i přes početní výhodu se nakonec jeho spoluhráčům nepodařilo vyrovnat. Domů tak jestřábí letka odjížděla s prázdnou.

Prostějov pořád drží v tabulce sedmé místo s třiačtyřiceti body. Na předposlední Kadaň, s níž Hanáci hrají v sobotu doma, disponují desetibodovým náskokem. Tu čeká již pátek duel s Přerovem.

HC Baník Most – LHK Jestřábi Prostějov 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 8. Dufek (Kubinčák, Divíšek), 27. Válek (Řehoř, Šesták), 51. Dufek (Divíšek) – 41. Protivný (Moskal, Žálčík), 55. Augustin (V. Zadražil, A. Holík) Rozhodčí: Kostourek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 5:4 navíc Žalčík (PRO) 10. min nesportovní chování. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 34:25. Diváci: 156.

Sestava Mostu: J. Hübl – Rulík, K. Černý, Šesták, Strejček, Šefl, Hora, Kokeš – Dufek, Divíšek, Kubinčák – J. Šimeček, Alinč, Rod – Stříbrný, Válek, Smolka – Slavíček, Řehoř, Mical.

Sestava Prostějova: Neužil – D. Kolář, A. Holík, T. Kvapil, V. Zadražil, Protivný, Grebenyuk – Žálčík, Moskal, Martin Novák – Rudovský, Venkrbec, Švec – Fiala, Šlahař, Augustin – Hozák, Indra