V prvním kole se prostějovským hokejistům postavila silná Opava. V zápase postupně padlo čtrnáct gólů a až v poslední minutě se podařilo Davidu Zacharovi pojistit vedení Prostějova. Utkání nakonec skončilo divokým výsledkem 8:6.

Dnes prostějovské hokejisty čekají valašští Bobři, těm se naopak úvod do nové sezony nezdařil. Na ledě Nového Jičína nedokázali i přes řadu příležitostí dát ani jedinou branku. Nakonec prohráli 4:0. Tento výsledek zařadil Východomoravany až na poslední místo v aktuální tabulce. Na rozdíl od Prostějova, který je čtvrtý.

Zápas přesto nebude jednoduchý, Valaši v přípravě porazili Karvinou i Vsetín, oběma přitom nasázeli šest gólů.

Utkání Bobrů s Jestřáby přinese i generační souboj. Proti zkušenějším prostějovským hokejistům se postaví mladý tým trenéra Jaroslava Stuchlíka.

Většině hráčů je pod dvaadvacet let. Mezi nejstarší Valachy patří ostřílený a produktivní útočník Martin Ambruz nebo třicetiletý Lukáš Bokroš.

Ani v obraně nemají Bobři zkušené hráče, těmi nejstaršími jsou Luděk Ručka a Jan Heča, zbytek beků teprve sbírá hokejové zkušenosti.

Doma se Jestřábi ukážou zase v sobotním zápase. Tentokrát přivítají od 17. hodiny na svém ledě regionálního rivala z Přerova. Prostějovštímají Zubrům co vracet, v posledním zápase prohráli vysoko 8:2

„V sobotu jim to musíme nandat. Vrátit jim přípravu a všechny góly, co nám dali. Doufám že to nebude taková přestřelka, jak s Opavou. Byl bych rád za výsledek 5:0 pro nás," těší se na derby prostějovský obránce Jedlička.

Autor: LUKÁŠ HORÁK