„Bylo to nesmírně těžké utkání a velmi cenná výhra pro nás. Frýdek-Místek podal vynikající výkon a myslím, že zápas se musel líbit i divákům, protože byl na obou stranách otevřený s řadou přesilovek a šancí. Pro nás trenéry to ale spíše byl spíše infarktový. Jsem rád, že jsme ho zvládli, připsali si další tři body a udrželi tradici, že doma zkrátka moc nepohráváme," řekl po utkání prostějovský kouč Kamil Přecechtěl.

Utkání začalo ve vysokém tempu s minimálním množstvím přerušení. Už v první minutě se ve velké šanci objevil Lubomír Korhoň, jenž však nedokázal Šimbocha z blízkosti překonat. To se však nedalo říci o Lukáši Krejčíkovi.

Ten se v deváté minutě utkání dostal u mantinelu ke kotouči, vybruslil si ke kruhu a mohl volit přihrávku na svého spoluhráče před bránou, nebo střelu na Šimbocha. Nakonec se rozhodl zkusit štěstí na bližší tyč, čímž frýdecko-místeckého brankáře překvapil a puk skončil až v síti.

Frýdek-Místek se dostal ke největším šancím ke konci třetiny, když hrál prakticky celou poslední pětiminutovku v přesilové hře. I když Jestřáby zamkl v jejich pásmu, své šance nevyužil.

Sotva se dostali Jestřábi z oslabení, opět museli do čtyř kvůli podražení Matouše Venkrbce. Třetí početní nevýhodu za sebou však opět ubránili, naopak při své přesilovce vystřelil z kruhů Martin Novák a kotouč se odrazil k úplně volnému Jiřímu Půhonému, pro kterého už nebyl problém puk doklepnout do brány.

Prostějov však dvoubrankový náskok dlouho nedržel. Ve hře 4 na 4 vystřelil Jakub Kania od mantinelu, Kantor puk vyrazil před sebe pouze před dorážejícího Arona Chmielewského a ten si poradil s příležitostí stejně jako předtím Půhoný na druhé straně.

Dramatický zápas musela rozseknout až poslední třetina, ve které nejdříve Slezané vyrovnali. Ve 46. minutě se dostal po sérii odrazů před Kantorem k puku Miloš Roman a střelou pod víko vyrovnal na 2:2. Poslední slovo měl nakonec přece jen domácí Matouš Venkrbec, který měl ten správný gólový čich a stál po Kvapilově střele tam, kde měl. Následná dorážka do prázdné klece tak byla už jen formalitou.

Frýdek-Místek sice měl pár šancí na vyrovnání, žádná však nebyla natolik závažná, aby skončila v síti. Prostějov si tak doma připsal výhru 3:2.

Hostujícímu asistentovi trenéra Marku Malíkovi se prohrané utkání příliš dobře nehodnotilo.

„Bylo vidět, že hrálo první mužstvo s jedenáctým. Ta pohoda, kterou měl Prostějov na svých hokejkách, byla znát. My jsme momentálně v krizi, všechno si komplikujeme a štěstí není na naší straně. Musíme pracovat střídání od střídání, aby ten výkon byl kolektivní a dobrý po celých šedesát minut," řekl po zápase.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. L. Krejčík (Švec, Grebeňuk), 25. Půhoný (Martin Novák, Venkrbec), 47. Venkrbec (Půhoný, T. Kvapil) – 31. Chmielewski (Kania), 46. Miloš Roman (L. Doudera). Rozhodčí: Obadal – Lukš, Hanzlík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 2168.

LHK Jestřábi Prostějov: Kantor – A. Holík, T. Kvapil, Protivný, D. Kolář, Grebeňuk, V. Zadražil – Luňák, Venkrbec, Půhoný – Martin Novák, Moskal, Korhoň – Švec, L. Krejčík, Fiala – Hozák, Šlahař, Augustin. Trenér: Kamil Přecechtěl.

HC Frýdek Místek: Šimboch – Kania, Matyáš, Štebih, Adámek, L. Doudera, Roupec, Zahradníček – Luka, Kanko, Cienciala – J. Sýkora, Chmielewski, M. Kovařčík – O. Kovařčík, Jašek, Miloš Roman – Klimša, R. Meidl, Samiec – Franek. Trenér: Jiří Juřík.