Zacharův tým přitom ještě na začátku druhé třetiny sahal po srovnání.

Hostující tým hned zkraje zápasu využil nekoncentrovanosti Jestřábů a rychle se dostal do vedení.

Už ve třetí minutě musel brankář Halász vytahovat z brány puk.

Bílek dostal přihrávku a bekhendem načal gólové hody.

Srovnat mohl Kajaba, ale jeho střela za Krále nedošla.

Litoměřičtí však neustále dotírali. Špelda jen těsně minul tyč Halászovy branky. Hosté se nakonec přece jen prosadili. Dvě minuty před koncem zvýšil na 2:0 Martin Procházka.

Do druhé třetiny naskočili domácí mnohem lepé.

Hlavně Luňákova lajna bojovala o srovnání a kýžený gól dokonce padl. Meidl obkroužil bránu, našel Kajabu a ten snížil na 1:2.

Vzápětí však fauloval Stejskal a Litoměřice okamžitě přesilovku využily.

Brankář Halász se nestačil přemístit a Bílek jej prostřelil mezi betony.

Hanáci dostali vzápětí šanci početní výhody, ale neobratný gólman Halász podtrhl svůj špatný výkon a ve vlastní přesilovce znovu inkasoval.

Šťastným střelcem byl opět Bílek.

Kouč Zachar se tedy rozhodl pustit do brány Ondřeje Kociána.

V samotném závěru druhé dvacetiminutovky vykřesal naději pro domácí Tomáš Sršeň, který se rychle zorientoval a prudkou střelou prostřelil Krále.

Třetí třetinu zahájil útokem Venkrbec, ale neúspěšně.

Na druhé straně se dostal Stadion do přečíslení a Kalla překonal Kociána.

O šest minut později předvedl Šulc s Bílkem nevídaný ťukec. Ujeli obráncům a krátkými přihrávkami mezi sebou ošálili i Kociána. Bílek si tak připsal čtvrtý gól.

Vzápětí se prosadil sám Šulc, když využil přesilovku hostů. Stejný hráč pak přidal tři minuty před koncem osmou branku Litoměřic.

Čest Jestřábů na poslední chvíli zachraňoval Stejskal, když se dvě minuty před koncem trefil. Celková prohra 3:8 však jasně ukazuje, kdo měl převahu.

„Dnešní utkání opět ovlivnil náš katastrofální nástup do zápasu, kdy jsme hned ve třetí minutě dostali první gól a posadili jsme soupeře na koně. Poté především ve druhé části zápasu byly Litoměřice lepší a po zásluze nás přehrály," přiznal prostějovský kouč Petr Zachar a upozornil na klíčový moment zápasu, kdy Jestřábi po snížení na 1:2 faulovali a inkasovali: „Stává se nám to celou sezónu a jsou to věci, které lámou celý zápas. Máme tristní bilanci z domácích zápasů a musíme s tím urychleně něco začít dělat."

„Myslím si, že dnes bylo jasně vidět, komu se daří a na kom je trošku deka," začal své hodnocení lodivod Litoměřic Daniel Tvrzník a zdůraznil: „My jsme momentálně ve velké pohodě, především se daří naší první lajně, která to dnes opět potvrdila. Na domácích bylo vidět, že nejsou vůbec v pohodě a myslím si, že nám to dnes hodně usnadnili."

LHK Jestřábi Prostějov – HC Stadion Litoměřice 3:8(0:2, 2:2, 1:4)

Branky a nahrávky: 26. Kajaba (Meidl, Indr), 40. Sršeň (Duba, Cienciala), 59. Stejskal (Husák, Venkrbec.) – 3. Bílek (Kalla), 19. Procházka (Bílek, Krstev), 28. Bílek (Kalla, Šulc), 30. Bílek (Procházka), 43. Procházka (Kalla), 49. Bílek (Šulc, Kalla), 53. Šulc (Kalla), 58. Šulc (Schwamberger, Volek). Rozhodčí: Doležal – Barteček, Vengřín. Vyloučení: 9:8 + Karel Plášil (LIT) 10 minut OT. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 1098.

LHK Jestřábi Prostějov: Halász (30. Kocián) – Jedlička, Roupec, Malý, Husák, Řezáč, Skřivánek – Luňák, Venkrbec, Stejskal – Indra, Kajaba, Meidl – Kindl, Moučka, Kovařík – Sršeň, Duba, Ciencala Indra – Černý. Trenér: Petr Zachar.

HC Stadion Litoměřice: Král – Krstev, Šulc, Plášil, Míka, Bílek D., Špelda, Málek, Kolář – Procházka, Kalla, Bílek, Doležal, Novák, Švagrovský, Černoch, Volek, Schwamberger, Brandejský. Trenér: Daniel Tvrzník.