V první třetině drželi Hanáci se svým sokem krok. Hned v úvodní minutě prozkoušel domácího gólmana střelou od modré Matyáš. Vzápětí nastřelil Kajaba tyč. Ve třetí minutě pak zvedli Jestřábi ruce nad hlavy. Matyáš z mezikruží propálil Krále a poslal Prostějov do vedení. Litoměřice však nezůstaly pozadu a hned v osmé minutě srovnaly na 1:1. Přesilovou hru využil Rys. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou. Další branka však už nepadla.

Teprve druhá třetina přinesla částečné rozuzlení sobotní bitvy. Jestřábům se v ní nepodařilo navázat na výkon z té úvodní, ba naopak rovnou dvakrát inkasovali. Hned v jednadvacáté minutě si Ondřej Kocián vlastní bruslí srazil do brány Novákův vyhozený kotouč. Domácí se tak poprvé v zápasu ujali vedení.

Vzápětí Volek ve velké šanci trefil jen hanáckého brankáře.

V pětatřicáté minutě přidali Jestřábi další branku, bohužel do vlastní klece. Tentokrát srazil puk za Kociána Duba. Kouč Zachar vzápětí sáhl po střídání gólmanů. Šimboch se musel okamžitě uvést zákrokem proti Bílkovi. Do konce druhé třetiny však už nekapituloval.

Ve třetí části však i slovenský brankář dvakrát vytahoval puk ze své brány. Nejprve však Indra z otočky našel Franka, který snížil na 3:2. O dvě minuty později však Litoměřice opět udeřily. Bílek prostřelil od modré vše, co mu stálo v cestě. Pátý hřebíček do prostějovské rakve pak přidal Kalla, který střelou z pravého kruhu nedal Šimbochovi sebemenší šanci. Hanáci se na další odpor už nezmohli a připisují si tak v novém roce první porážku.

„My jsme nehráli špatně. Vstup do zápasu se nám podařil, ale ve druhé třetině přišly dva neskutečné vlastní góly. Puky jsme si zavezli do brány sami, bez přičinění soupeře," kroutil hlavou prostějovský lodivod Petr Zachar.

Situace jeho týmu se velmi komplikuje. Poslední Havlíčkův Brod se dotáhl na rozdíl jediného bodu. „Pro nás je to špatná zpráva. Naše výsledky nejsou nejlepší. Musíme jít zápas od zápasu a soustředit se na náš výkon," zdůraznil Zachar. Prostějovu by mohly pomoci body z předčasně ukončeného zápasu s Havířovem. „Rozhodnout by se mohlo snad tuto středu, ale zatím nic konkrétního nevíme. Snad se čeká na zprávu policie," prozradil Zachar.

HC Stadion Litoměřice – LHK Jestřábi Prostějov 5:2 (1:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Rys (Kalla, V. Bílek), 21. Novák, 35. Jarůšek (Doležal, Černoch), 49. D. Bílek (Chlapík, Jarůšek), 57. Kalla (V. Bílek, Rys) – 3. Matyáš (Venkrbec), 47. Franek (Indra). Rozhodčí: Bejček – Šperl, Jílek. Vyloučení: 4:4, navíc Krejčík (PRO) 2+2 min. za hrubost. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1320.

HC Stadion Litoměřice: Král – Šulc, D. Bílek, Míka, Plášil, Špelda, Kolář, Mikliš – V. Bílek, Kalla, Rys – Novák, Švagrovský, Ondráček – Z. Doležal, Volek, Chlapík – Schwamberger, Černoch, Jarůšek.

LHK Jestřábi Prostějov: Kocián (35. Šimboch) – Hertl, Roupec, Matyáš, Husák, Niko, Kolibár, Řezáč, Malý – Franek, Krejčík, Indra – Luňák, Venkrbec, Kabaja – Moučka, Duba, Jedlička – Sršeň.