„Mám prasklinu ve svalu, ale chtěl jsem za každou cenu hrát. Nevím, jestli to nebylo v tom posledním zápase na škodu, ale chtěl jsem klukům pomoct, co to půjde a nelituji toho, že jsem hrál. Bohužel to skončilo, jak to skončilo,“ krčil rameny smutný Aleš Holík.

ČTĚTE TAKÉ: Brzký konec charakterizuje naši sezonu, mrzí Kantora. V Prostějově zřejmě končí

„To vyřazení je pro všechny obrovské zklamání. Je nám to líto, ale takový je sport. Někdy je krutý,“ posteskl si Holík, den po rozhodujícím zápase, zrovna když si společně s ostatními hráči balil své věci z jestřábí šatny.


I přes prohru však bude na sérii s Přerovem vzpomínat v dobrém: „Atmosféra byla fantastická z obou dvou stran a hlavně korektní. Našim fanouškům patří obrovský dík, že nás v takovém počtu podporovali doma i v Přerově. Dělali nám celou sezonu parádní kulisu. Patří jim obrovský dík.“

Ještě lepší vzpomínky pak bude mít na samotné angažmá v Prostějově. „Musím říct, že jsem Prostějovem mile překvapen a strašně spokojený. Zázemí je tady perfektní, kluci v šatně nás suprově přijali. Myslím si, že jsme měli takové tři období. Fantastický začátek, potom přišel obrovský útlum, který byl hodně dlouhý a na konci jsme se zase zvedli. Byl turbulentní rok. Ale převažují pozitiva,“ řekl zkušený obránce.

ČTĚTE TAKÉ: Konec, Jestřáby vyřadil Přerov. Jsem na tým hrdý, řekl Vykoukal

Aleš Holík naskočil do série předkola play off až druhým domácím zápasem Jestřábů. Podle něj ale jeden z hlavních zlomů přišel už během úvodní bitvy, když během dvou minut a dvanácti vteřin ztratili Jestřábi vedení 2:0.

„Myslím si, že to byla asi ten velký zlom v té sérii a potom to, když jsme v posledním zápase neproměnili ty velké šance. Přerov ale hrál výborný hokej, tvrdý a předčili nás v důrazu do branky. To taky rozhodlo,“ připomněl prostějovský bek.

„Rozhodovaly malé věci. Přesilovek bylo hodně, a i když jsme dali dost přesilovkových gólů, tak jsme jich měli proměnit víc,“ dodal Holík.

Naopak velký vliv na sérii nemělo, podle Holíka, přerovské angažování Kamila Přecechtěla. Muže, který na začátku sezony poskládal prostějovské mužstvo.

ČTĚTE TAKÉ: Hokejisté chtěli miliony, nemají nic. Důvodem je sporná exekuce na Jestřáby

„Hráli jsme s nimi tento rok asi desetkrát i s přátelákama. Ty týmy se v dnešní době znají natolik, mají videa, rozbory před zápasy, takže i kdyby na jejich lavičce stál kdokoliv jiný, tak nás mají přečtené stejně,“ myslí si Aleš Holík.

Své plány na nejbližší dny má asistent prostějovského kapitána jasně dané. Musí se, co nejrychleji uzdravit.
„Budu teď rehabilitovat, musím dát ten sval dohromady a uvidíme,“ usmíval se Holík.

Jaká pak bude jeho hokejová budoucnost, to ještě sám neví. „Já nevím, jestli vůbec o mně bude zájem, jestli vůbec budu hrát. Přece jen mám už svůj věk. Těžko říct. Teď je ve mně obrovské zklamání. Já jsem snad ještě nekončil sezonu, takhle brzo.,“ kroutil hlavou Holík.