Utkání mezi Prostějovem a Kladnem skončilo po normální hrací době 2:2 a v prodloužení trefil domácím druhý bod Jaroslav Havlík.

„S body jsem spokojený. Kladno hrálo pěkný celoplošný hokej a ta remíza asi byla zasloužená. Měli jsme pár okének v obraně, ale Kuba Neužil podal výborný výkon,“ hodnotil utkání Jiří Vykoukal.

Prostějov proti Kladnu prohrával, když hosté ve 28. minutě ujeli do přečíslení a Strnad otevřel skóre. Jenže Jestřábi dokázali rychle odpovědět. Divíšek si při přesilové hře sjel od mantinelu do pravého kruhu a přesnou střelou propálil kladenského gólmana.

V poslední minutě druhé třetiny pak Prostějov dokonal obrat zásluhou Holíka, který využil dvojnásobnou přesilovku. Na začátku třetí části ale Jestřábi chybovali při rozehrávce, což nekompromisně potrestal švédský útočník Svedlund a začínalo se opět od začátku.

1.SK PROSTĚJOV. Ilustrační foto
Hapal spaloval šance a Prostějov ztratil v Líšni

Zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém stejně jako při posledním duelu s Ústím nad Labem Prostějov vybojoval druhý bod. O ten se zasloužil v další přesilovce Ladislav Havlík, který propálil Cikánka střelou od modré.

Prostějov tak opět ukázal, že přesilovky jsou jeho velkou předností. Proti Kladnu Hanáci dali v početní převaze všechny tři góly a celkově už jich v této sezoně nastříleli osmnáct, což je nejvíc ze všech týmů soutěže.

„Přesilovky rozhodují zápasy. Pokud jste schopni přesilovky využít a zároveň ubráníte nějaká oslabení, tak je to základní předpoklad pro bodový zisk,“ uvědomuje si prostějovský kouč.

Ten před utkáním s Přerovem bojuje s úzkým kádrem, který navíc postihlo další zranění.

„Na rozbruslení jsme teď přišli o Dvořáčka, takže ta sestava byla okleštěná. Je to komplikace. Kádr máme úzký, takže není kam sáhnout. Ale už zbývá jen několik kol, než přijde přestávka. Během ní se snad dáme do kupy,“ doufá Vykoukal.

Prostějov se musel proti Kladnu obejít i bez produktivního útočníka Jana Starého, které o den dříve nastoupil v extralize za Pardubice. 

Hokejisté karlovarské Energie (v zeleném) hostili Jestřáby z Prostějova.
Na lídra nestačili. Jestřábi dostali ve Varech šest gólů

„Ta jeho lajna hrála předchozí zápasy velice dobře. Pardubice hrají další utkání až v pátek, takže kdyby byl na Přerov ochotný přijet, rád bych ho využil,“ přemýšlí Vykoukal.

LHK Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno 3:2 (0:0, 2:1, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Divíšek (Rudovský), 40. Holík (Havlík, Divíšek), 64. Havlík – 28. Strnad (Přikryl, Pekr), 41. Svedlund. Rozhodčí: Dědek, Obadal - Lučan, Bubela. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. Diváci: 1712.

Prostějov: Neužil – Žovinec, Kolář, Havlík, Holík, Horyna, Mikliš – Zabloudil, Voženílek, Luňák – Švec, Dvořáček, Hozák – Nouza, Fiala, Divíšek – Rudovský, Švarc, Venkrbec. Trenér: Jiří Vykoukal.

Kladno: Cikánek – Kehar, Hořava, Veber, Matula, Štich, Štindl – Lorraine, Bláha, Zikmund – Kaut, Redlich, Přikryl – Tůma, Kružík, Kloz – Pekr, Svedlund, Strnad. Trenér: Pavel Patera.