„Myslím si, že každý bod sebraný týmům ze špice je cenný. Když mužstvo jde do třetí třetiny s tím, že chce srovnat a inkasuje na 3:0 a nakonec zvládne srovnat? Toho si musím cenit. Kluci ukázali svou morální sílu," vysekl poklonu svým svěřencům prostějovský kouč Kamil Přecechtěl.

Zápas začal vyrovnanou hrou, ale první dvacetiminutovka skončila bez branky.

Domácí sice byli už od kraje duelu aktivnějším týmem, ale na Bláhu nikdo z Hanáků nestačil.

Protivného střelu vykopl betonem, pro diváky předvedl i rybičku skočenou přímo na led.

Skokem vzápětí vyrazil i Krejčíkovu střelu prakticky do prázdné brány. Horčičku na druhé straně nechali blýsknout se Zíb s Květoněm, ale i domácí gólman byl bezchybný.

„První třetina nebyla podle našich představ, hráli jsme čtyři oslabení. Soupeř se tak dostal do tlaku. Naštěstí jsme to zvládli," oddychl si českobudějovický trenér Petr Rosol.

"Než jsme se vzpamatovali, bylo po třetině"

Druhá dvacetiminutovka však už patřila hostujícímu celku. Budějovice daly Jestřábům hned dvě branky. Po pětadvaceti vteřinách hry se prosadil David Kuchejda, když trefil prostor pod horní tyčkou Horčičkovy svatyně.

V šestadvacáté minutě mohl srovnat střelou z mezikruží Marek Drtina, ale při své dělovce zlomil hůl. Blaha si pak s pukem zázračně poradil.

Na druhé straně Chovana vychytal Horčička. O čtyři minuty později však domácí gólman znovu rezignoval před Kuchejdou, který dorazil do brány Vráblíkův pokus.

„Druhá třetina byla podle našich představ. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Hodně se střílelo a padly i góly," pochvaloval si Petr Rosol.

„V první třetině jsme měli řadu šancí, ale nedařilo se nám je proměnit, takže skončila 0:0. Ze začátku druhé jsme z první střely dostali gól. Než jsme se vzpamatovali, tak bylo po třetině," zlobil se Kamil Přecechtěl.

Třetí trefu hostujícího týmu přidal hned zkraje třetí části Mikyska. Žalčík využil Čuříkovy chyby a přihrál rozjetému Mikyskovi, který neměl se zakončením žádný problém.

Rozzlobený Rosol: Je to ztráta

Zápas se zdál být rozhodnutý, ale Jestřábi se nechtěli vzdát. V sedmačtyřicáté minutě přihrál Luňák z rohu Krejčíkovi a první domácí trefa byla na světě.

Za sedm minut mohl snížit Illéš, ale Babka znovu kouzlil. Jeho čáry však nestačily na Matouše Venkrbce, který blafákem vykřesal pro Prostějov naději.

Necelou minutu před koncem duelu byl vyloučen domácí obránce Protivný.

Jestřábi přesto zkusili hru bez brankáře, a to se vyplatilo. Obrovský tlak Hanáků přetavil ve třetí branku Marek Drtina.

Prodloužení přineslo dvě velké šance. Nejprve netrefil naprosto prázdnou bránu Lukáš Luňák. Na druhé straně se pak Mikyska nevyzrál v úniku na Horčičku.

Na řadu tak přišly nájezdy. V nich se prosadili jen dva hráči. První gól dal domácí Augustýn. Vzápětí však srovnal bekhendem Straka. Právě tento hráč dal i rozhodující nájezd, kterým získal Českým Budějovicím dva body.

„Ztratili jsme v Prostějově bod. V tuto chvíli jsme sice za dva body rádi, ale pokud vedeme 3:0 tak si nesmíme dovolit ztratit výhru," zlobil se Petr Rosol.

„Po druhé třetině jsem řekl, že srovnáme na 2:2 v poslední minutě třetí vteřiny. Spletl jsem se o jednu branku. Power play jsme také sehráli do písmene, tak jak jsme si řekli," usmíval se Kamil Přecechtěl.

LHK Jestřábi Prostějov – ČEZ Motor České Budějovice 3:4sn (0:0, 0:2, 3:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 46. Šlahař (Luňák, Drtina), 57. Venkrbec (Illéš), 60. Drtina (Venkrbec, Luňák) – 21. Kuchejda (Nouza), 35. Kuchejda (Vráblík), 41. Mikyska (Žalčík), rozh. náj. Straka. Rozhodčí: S. Kopeček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2413.

LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Mojžíš, Kaluža, Husák, Protivný, Rudl – Luňák, Cetkovský, Venkrbec – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Augustin, Volek – Zadražil, Illéš, Krejčík. Trenér: K. Přecechtěl.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha – Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Zíb – Květoň, Rob, Chovan – Nouza, Straka, Kuchejda – Žalčík, Mikyska, Babka – Marek, Guman, Švihálek. Trenér: P. Rosol.