„My jsme rádi, že to takhle vyšlo. Hraje se v sobotu a je extraligová přestávka. Navíc to bude pro diváky velmi atraktivní zápas, čekáme plný stadion," prozradil asistent prostějovského trenéra Jiří Vykoukal.

Jeho protějšek Vladimír Kočara je s nastalou situací také pochopitelně spokojen. Jeho týmu navíc k jistotě play-off stačí jediný bod či jakákoliv ztráta Havířova.

„Kdyby někdo před začátkem soutěže řekl, ať už v Prostějově, nebo u nás, že předposlední kolo bude přímým soubojem o páté místo, tak bychom samozřejmě byli spokojeni. Budeme chtít potvrdit formu z posledních zápasů a vyhrát," má jasno kouč Zubrů.

Jak dopadne čtvrté hanácké derby v sezoně? Hlasujte v anketě pod článkem. Tato anketa běží současně na webu Prostějovského i Přerovského deníku. Takže jde vlastně i o takovou malou bitvu fanoušků. Kdo s koho?!

Jestřábi mají za sebou tři výhry a zisk sedmi bodů, a to je trápila chřipka. Na derby se začíná dávat mužstvo do pořádku a mělo by být ještě silnější.

„Zdravotně se dáváme konečně dohromady. Do sestavy se vrátí Protivný. Myslím si, že z tohoto pohledu by to mělo být lepší," oddechl si Vykoukal.

To Přerované do boje ve stoprocentním složení nenastoupí. V posledních zápasech chyběl Milan Procházka, mladíci Šnajnar s Dvořákem si plní reprezentační povinnosti, ve středu proti Benátkám nenastoupil ani bek první formace Chmelíř.Zubři proti Jestřábům

„Tenhle zápas si nikdo s hráčů nechce nechat ujít, ale ve stoprocentním složení do toho nejdeme," řekl Kočara.

Vítězné vlny

Povzbuzením pro Jestřáby je také vítězná vlna, na které momentálně jedou, a to i přes nemoc.

„Tým si věří. Nikdo se nemusí bát o své místo v sestavě. No a motivace do zápasu je přece jasná," usmíval se Jiří Vykoukal.

Jeho celek ale čeká boj s týmem s nejlepší formou WSM ligy. Zubři vyhráli šest zápasů v řadě, stejně dlouhé trvání má také jejich série na ledě soupeřů. Prostějov má i proto pochopitelný respekt před přerovským soupeřem.

„Především jejich první dvě lajny jsou velmi nebezpečné. Hrají jednoduchý a přímočarý hokej. Jdou přímo na bránu. Už je ale známe a věřím, že si je pohlídáme," doufá Jiří Vykoukal.

V galerii u článku najdete výběr zajímavých snímků a videí z předhozích tří derby. Zavzpomínejte s námi.

Motivace je stoprocentní, říká Venkrbec

Na prestižní zápas se těší i hráči. Jestřáby však hned v pondělí čeká další derby, a to s Havířovem. Proto nyní kladou důraz především na taktiku.

„Na soupeře se připravujeme hlavně takticky. Je konec soutěže, takže už se dobře známe a víme, co od sebe očekávat. Motivace je stoprocentní. Je to o hlavě a hlavně chtít víc než soupeř," říká před derby prostějovský tahoun Matouš Venkrbec, největší sympaťák WSM ligy.

O taktice mluvil i Vladimír Kočara, nic speciálního ale na rivala nechystá.

„Od začátku sezony máme taktiku zvlášť na domácí a venkovní zápasy. Vychází nám to, venku jsme neprohráli šest zápasů v řadě, není důvod cokoliv měnit," prozradil kormidelník zubří posádky.

Mezi Zubry a Jestřáby to vřelo i v přípravě - Tady je bitka Přindiše se Sobotkou 

Zdroj: DENÍK/Ivan Němeček

Šest autobusů s fanoušky

To důležité se nakonec stejně odehraje na ledě. Hanácké derby navíc prostě táhne. Dá se očekávat neskutečná atmosféra, do Prostějova se chystá minimálně šest speciálních autobusů s přerovskými fanoušky. Desítky dalších pojedou po vlastní ose.

„Vnímáme i to, že se do Prostějova chystá spousta našich fanoušků. Už v předchozích zápasech venku jsme získávali body díky nim, protože nám vytvářeli domácí atmosféru. I poslední utkání, které jsme hráli v Prostějově, jsme hráli prakticky doma. Chceme ten zápas zvládnout i kvůli lidem," dodal na závěr Kočara.

Čtvrtá letošní bitva o Hanou mezi Jestřáby a Přerovem začne v sobotu v 17 hodin na prostějovském zimním stadionu.