Předvedená hra těšila domácího kouče Vykoukala více než výhra 2:1.

„Nepřeceňoval bych to. Je to stále jen přátelský zápas. Spíš jsem spokojený, že tým předvedl docela solidní výkon,“ pochvaloval si manažer a trenér Jestřábů.

V první třetině sice šly do vedení Pardubice, když Poulíček obehrál domácího obránce a naservíroval puk před poloodkrytou branku Treillemu.

Jinak ale domácí hráli s Dynamem vyrovnanou partii a duel měl na přátelské utkání nebývale velký náboj.

„Extraligový tým nikdy nechce prohrát s prvoligistou, takže tam bylo pár vypjatých situací. Ale je to hokej a patří to k němu. Jsem rád, že jsme všechny situace ustáli,“ kvitoval po zápase Vykoukal.

Malí Jestřábi. Ilustrační foto
Konec Jestřábů? Malí hokejisté mají zastavenou činnost, trenéři čekají na peníze

Ve druhé třetině se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání díky trefě Voženílka, je právě odchovancem Pardubic.

Tři minuty předkoncem utkání pak rozhodl o překvapivé výhře Hanáků Luňák, který využil přesilovku 5 na 3.

Podle Vykoukala šlo zasloužené vítězství.

„Troufnu si říct, že jsme už od začátku měli víc šancí než Pardubice. Pak jsme ale udělali fatální chybu, kdy jsme nedobruslili soupeře, i když to trénujeme. Potom jsme měli dost příležitostí, jen se nám je dlouho nedařilo využít,“ poznamenal domácí trenér.

Před začátkem sezony čeká Jestřáby poslední přípravné utkání na ledě Vsetína, kam Hanáci zavítají v úterý. První soutěžní utkání pak Prostějov odehraje v sobotu 9. září na ledě Přerova.

Tým během přípravy vykazuje vzestupnou úroveň výkonů, ale podle Vykoukala ještě čeká Prostějov hodně práce.

„Hodně hráčů po loňské sezoně odešlo, takže si to bude chvilku sedat. Museli jsme to postavit celé od základu a během sezony se to ještě bude měnit. V zásadě jsme ale dostali do týmu to, co jsme potřebovali,“ uvedl šestačtyřicetiletý lodivod.

Dračí lodě na plumlovské přehradě
Dračí řev se znovu ozývá nad přehradou. Klání vypukne už v sobotu

LHK Jestřábi Prostějov – HC Dynamo Pardubice 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 32:53 Voženílek (M. Zabloudil), 56:52 Luňák (Rudovský, Divíšek) – 14:35 Treille (Poulíček, Čáslava). Vyloučení: 3:7 (0:2, 1:2, 2:3), Čáslava (Pardubice) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváků: 753.

Prostějov: Groh – Kolář, Bažant, Žovinec, Pospíchal, Drtina, Horyna, Mikliš, Marek – Nouza, Luňák, Divíšek, Dvořáček, Venkrbec, Rudovský, Švec, Fiala, Voženílek, Hozák, M. Zabloudil, Švarc, Z. Zabloudil. Trenér: Jiří Vykoukal.

Pardubice: Kacetl – Cardwell, Wishart, Holland, Trončinský, Ščotka, Čáslava, Havlík – Vondráček, Tomášek, Treille – P. Sýkora, Bojko, Perret – J. Sýkora, Dušek, Rolinek – Quenneville, Poulíček, Beran – Kaut. Trenér: Miloš Holaň