„Bude to pikantní derby, zvlášť když přijede Kamil," smál se Jiří Vykoukal, ten totiž ještě loni na podzim dělal Kamilu Přecechtělovi asistenta právě na prostějovské střídačce.

U Jestřábů ale pak došlo ke změnám. Tým dvacet zápasů vedli Pavel Arnošt s Davidem Kočím. Ti byli také odvolání a nyní se musel na lavičku znovu postavit Jiří Vykoukal.

„Na zápas s Frýdkem-Místkem a Ústím jsme dostali od svazu výjimku, kvůli trenérské A-licenci. Teď žádáme o její prodloužení a doufáme, že to svaz schválí," líčil momentální trenérské problémy Prostějova Jiří Vykoukal.

Kamil Přecechtěl, nový lodivod zubří posádky, se poprvé postaví proti svému bývalému týmu.

A dobře ví, že Přerovany čeká hodně tvrdý oříšek.

„Bude to nesmírně těžké. Prostějov je po další výměně trenérů, navíc na vítězné vlně. Mančaft se asi zklidnil a dal dohromady. Myslím si, že je to velice silné družstvo, hlavně doma. Bude to velice nepříjemný soupeř," upozornil kouč.

Každý musí vyrvat nohy ze zadku

Jestřábi pod vedením Jiřího Vykoukala zatím dvakrát vyhráli, přitom Ústí nad Labem deklasoval 6:1.

„Co bylo, to bylo, teď se musíme dívat směrem k Přerovu. Zápasů do konce základní části moc nezbývá a my body potřebujeme. Myslím si, že kluci o ně budou bojovat ze všech sil," doufal prostějovský lodivod.

Na druhou stranu, kdo jiný než trenér, který s Jestřáby strávil poslední dvě sezony, by mohl najít ten správný plán na vyloupení jejich hnízda.

„Určitě se něco nachystat dá, ale otázkou je, jak budeme schopni s koncovkou, jakou momentálně máme, využít naše šance. Proti Litoměřicím jsme měli čtyřicet střel na brankáře a dali z toho dvě branky. To proti Prostějovu určitě mít nebudeme," myslí si Přecechtěl.

Smůla v zakončení ještě umocnila herní krizi Zubrů. Své o tom ví i služebně nejstarší hráč Přerova Radomír Pala.

„Je to derby. Každý musí vyrvat nohy ze zadku, jak já říkám. Přijedeme do Prostějova, tam se může stát cokoliv, bude to tam blázinec. Uděláme všechno pro to, abychom vyhráli," slíbil fanouškům Radomír Pala.

Dresy s Ivanem Hlinkou

Na fanoušky, ale čeká další pikantnost.

Jestřábi i Zubři totiž oblečou speciální edici dresů s podobiznou Ivana Hlinky.

Připomenou si tak jednu z největších legend československého hokeje a zároveň pomůžou charitě.

Dresy se vydraží a peníze půjdou Nadačnímu fondu Ivana Hlinky. Ten pomáhá bývalým hráčům, kteří se sami nebo jejich rodiny nacházejí v sociálně obtížné životní situaci.

Jiří Vykoukal jako reprezentační obránce pod Ivanem Hlinkou i hrál.

„Vždycky dokázal, že tým táhl za jeden provaz. Byl to přítel, dokázal vás seřvat, ale i pomoct. Byl to vynikající člověk," zavzpomínal Jiří Vykoukal.

On sám však v Hlinkových trenérských šlépějích jít nechce: „Nechtěl jsem být hlavním trenérem, teď to tak na nás spadlo, ale ambice trénovat jako Ivan nemám," přiznal Jiří Vykoukal.

Bitva o Hanou začne v sobotu v 17 hodin na prostějovském zimním stadionu. Fanoušci si budou moct lístky koupit už od 15 hodin.