Tu zakončili 7. března pátým semifinálovým duelem v Havířově, po kterém se domácí tým radoval z postupu do finále východní skupiny druhé hokejové ligy.

V sobotu startuje nový ročník, v 1. kole změří Jestřábi síly s Opavou. Utkání začíná na prostějovském zimním stadionu v 17 hodin.

Kádr Prostějova doznal přes léto znatelných změn, právě první kolo by tak mělo naznačit, v jakých vodách by se Jestřábi v letošní sezoně mohli pohybovat. Na lavičce zahájí už svůj třetí ročník Petr Zachar. Nejtěžším pro něj ale nebude.

„Těžká sezona to bude určitě, protože došlo k velké obměně hráčů. Nejtěžší ale byla úplně ta první, kdy jsme mužstvo skládali. Teď se vyměnilo nějakých deset hráčů, což je dost, ale nějak se s tím musíme vyrovnat," říká hlavní kouč LHK.

Před Opavou se má hodně na pozoru. Zařadil ji do okruhu hlavních favoritů soutěže. „Já osobně za největšího adepta na celkové vítězství tipuji Havířov. Silný bude i Přerov a Vsetín. Černým koněm soutěže ale podle mě bude Opava. Ta bude letos hodně silná," předpokládá Zachar, kterému bude v úvodním kole chybět obránce Jan Kolibár.

Zato Opava přijede kompletní a bude chtít prolomit svou nepříznivou bilanci na prostějovském ledě, kde vyhrála naposledy 20. prosince 2009.

„Prostějov udržel svou základní osu pohromadě. Velice dobře je obsazený brankářský post, na kterém figuruje kvalitní Vrba z Havířova. Musíme hrát hlavně dobře zezadu, být důslední při bránění a dát zápasu i srdce. Zkrátka bude třeba mít se na pozoru," řekl na adresu sobotního soupeře zkušený opavský stratég Karel Suchánek, který na lavičce Slezanu před sezonou nahradil Michala Piskoře.

Prostějovský klub pro fanoušky k prvnímu zápasu sezony připravil i bohatý doprovodný program. Vedení proto apeluje na diváky, aby na zimní stadion dorazili co nejdřív a nezmeškali třeba slavnostní nástup Jestřábů. Před zápasem si také zájemci mohou zakoupit nové čipové karty, které nahradily klasické permanentky.