Určice mají před posledním kolem náskok na poslední Kojetín dva body, Chválkovice mají k dobru jeden. Vzhledem k tomu, že se Chválkovice utkají právě s Kojetínem, můžou být svěřenci trenéra Tomšice v klidu. V případě jakéhokoliv výsledku totiž jeden tým za Určicemi zůstane. Avšak zklamání z remízy bylo po zápase na trenérovi Určic vidět, jeho mužstvo si ve druhé půli vytvořilo spoustu šancí. Žádnou z nich však neproměnilo.

Určičtí fotbalisté přitom ve Chválkovicích odstartovali skvěle a v 8. minutě se ujali vedení. Josif centrem od rohového praporku nabil Lakomému a ten z voleje otevřel skóre. Jenže po dvou minutách přišlo vyrovnání. Štrbík našel přesným pasem na zadní tyči Ponížila, který hlavičkou do protipohybu gólmana srovnal na 1:1.

Brzké vyrovnání bylo pro domácí tým klíčové. „To se nám stává pořád, že dostaneme brzy gól. Ale my jsme hned vyrovnali po hezké akci. Michal Ponížil byl na zadní tyči přesně, jak jsme si řekli. Bylo dobře, že jsme vyrovnali brzy, protože jinak by to bylo horší," uvedl nejzkušenější hráč domácích Lubomír Štrbík.

Chválkovice se v zápase musely obejít bez trenéra Glose, takže hlavní pokyny svým spoluhráčům udílel právě osmatřicetiletý útočník Chválkovic.

Ten prozradil, že domácí chtěli v zápase vycházet ze zabezpečené obrany a hrozit z brejků, což bylo vidět hlavně ve druhé půli. Určice celou dobu svíraly soupeře na jeho polovině, naopak Chválkovice trpělivě bránily a čekaly na každou příležitost k protiútoku.

„Hosté víc drželi balon, ale myslím, že jsme měli kupodivu víc šancí my. Před zápasem jsme si řekli, že nám dnes může stačit remíza, tak jsme z toho vycházeli," prozradSLil Štrbík.

Domácí tým také několikrát podržel gólman Václavík. Naopak Určice potvrdily, že koncovka není jejich silnou stránkou.

„Tohle nás trápí celé jaro. Proto jsme v tabulce tam, kde jsme a bojíme se do posledního kola. Kluci si nevěří. Máme mladé mužstvo a z toho to vše pramení. Hráči to sami cítí. Nemáme štěstí a nepadá nám to tam," posteskl si určický trenér Tomšic, jemuž musel spadnout kámen ze srdce, když se dozvěděl, že Holice porazila Kojetín a zachránila tak jeho tým od sestupu.

SK Chválkovce – TJ Sokol Určice 1:1 (1:1)

Branky: 10. Ponížil – 8. Josif. Rozhodčí: Konečný – Slota, Šteier. ŽK: Štrbík, Spáčil – Menšík, Plajner. ČK: 90. Plajner. Diváků: 130.

Chválkovice: Václavík – Korec (63. Vařeka), Štefek, Vališ, Mifka – Spáčil, Výkrutík, Toman, Ponížil – Opletal, Štrbík. Trenér: Lubomír Štrbík.

Určice: Holásek – Lakomý (78. Bureš), Bokůvka, Cetkovský, Plajner – Šnajdr (67. Němčík), Menšík, Halouzka, Dreksler (56. Hanzelka) – Josif (54. Gottwald), Zapletal. Trenér: Radek Tomšic.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK