Svěřenci trenéra Kučery se však vybičovali ke skvělému výkonu a lídra porazili 1:0. Určice tak plynule navázaly na své skvělé podzimní výkony.

Už první poločas ukázal sílu hostujícího celku. Ten se nezalekl havířovského mužstva vedeného slavným Matušovičem, spíše naopak.

Kučerovi svěřenci soupeře nepouštěli do žádných vyložených šancí. Havířov zlobil jen z rohových kopů. Ty však dokázala vyřešit buď obrana nebo brankář Nejezchleb.

Standardní situace byly také doménou hostů. Ve třicáté minutě pak právě z této příležitosti Určičtí skórovali. Havířovský gólman totiž neudržel míč v ruce a pohotový Skopalík, jej bez problému uklidil do brány.

„My jsme soupeře prakticky do ničeho nepustili. Ohrožoval nás jen z rohů, ale ve hře si nevytvořil žádnou příležitost. Kluci začali hrát s obrovským nasazením, které korunoval Skopalík svou brankou," pochvaloval si určický lodivod Evžen Kučera.

Po změně stran se změnila i taktika domácích. Ti začali hrát dlouhé nakopávané balony za určickou obranu, ale ani tato změna úspěch v podobě gólu nepřinesla. Naopak z brejkových šancí pohrozili Vaněk, Los i střídající Schön. Na poločasovém stavu 0:1 se však už nic nezměnilo a Určice si tak domů vezou velmi cenné vítězství.

„Ani v druhém poločase se soupeř výrazně neprosazoval. Dostal se do jedné vyložené gólové šance. Naopak my jsme mohli několikrát své vedení zvýšit. Zápas jsme ale dohráli s velkým nasazením do velmi důležitého vítězného konce," konstatoval Kučera.

Určice se tak díky nedělní výhře dále drží mezi nejlepšími týmy divize. Lepší začátek jara si ani přát nemohly.

„Ztížili jsme Havířovu jeho postupové ambice," usmíval se spokojený Kučera a dodal: „Nám jde ale především o nás a touto výhrou jsme se zase více vzdálili hrozbě před sestupovými příčkami. Znovu opakuji našim hlavním cílem je udržet se v klidu v soutěži."

Určický trenér nezapomněl ani na pochvalu svých svěřenců:

„V neděli kluci bojovali s velkým nasazením. Pokud tento zápas připočtu k těm přípravným, tak se mi líbil asi nejvíc. Jsem s naším výkonem spokojený."

MFK Havířov – TJ Sokol Určice 0:1 (0:1)

Branky: 30. Skopalík

Sestava Určic: Nejezchleb – Hochman, Skopalík, Škoda, Javořík – Pekař (70 Schön), Vaněk, Svozil, Zapletal – Los (90. Halouzka), Haluza (75. Bokůvka). Trenér: Evžen Kučera.