„Vítězství domácích bylo jednoznačně zasloužené,“ uznal po utkání bez vytáček trenér Želatovic Bohumil Chodil. Jeho tým předtím třikrát za sebou venku vyhrál, v Určicích jeho série skončila. „Domácí potvrdili svoji vysokou kvalitu, o které jsme ale věděli. Jsou o trochu jinde, než my,“ pokračoval Chodil.

Určice se od začátku hnaly do útoku a ve 13. minutě se poprvé měnilo skóre. Po rohovém kopu se prosadil obránce s prvoligovými zkušenostmi Michal Skopalík. „Věděli jsme, že právě ve standardních situacích jsou domácí velmi silní. Přesto jsme po jedné z nich hned dostali branku,“ komentoval hostující kouč.

I jeho tým měl v první půli dvě velké příležitosti, nevyužil je a Určice trestaly. Vaněk sice pokutový kop po půlhodině hry zahodil, ve 35. minutě se ale domácí mohli po trefě Trajera radovat podruhé.

„Utkání mělo zcela jednoznačný průběh. Soupeře jsme v podstatě k ničemu nepustili, až na jednu desetiminutovku ve druhé půli,“ hodnotil zápas domácí trenér Kučera. „O naší převaze nejvíce svědčí počet šancí. Asistent mi napočítal, že jsme si jich v zápase vytvořili celkem dvacet vyložených, využili jsme ale jenom čtyři,“ pokračoval.

Po návratu z kabin totiž Určice bleskurychle definitivně rozhodli. Po dvou únicích na obou stranách hřiště se ve 47. a 49. minutě blýskl dvěma brankami Radim Vaněk, který tak dokonale odčinil neproměněnou penaltu.

Festival určických šancí už další branky nepřinesl, hráči se střídali v zahazovaní šancí a trenéru Kučerovi nezbývalo, než dát najevo nespokojenost s tímto jevem. „Je to náš stálý problém. Během podzimu si vypracujeme tolik jasných šancí, že by to některým mužstvům stačilo na tři roky. My je ale neproměňujeme. Hráči by potřebovali více klidu. Musíme na tom zapracovat,“ řekl kouč Určic.

Po čtyřbrankové výhře se tým z Prostějovska přiblížil v tabulce svému regionálnímu rivalovi. Určice jsou na třetím místě s jednobodovou ztrátou na druhou Konici. „Pohled na tabulku je samozřejmě příjemný. Ale my nemáme postupové ambice, takže jsme v klidu. Chceme hrát pěkný fotbal pro sebe a pro diváky, to je pro nás hlavní,“ zdůraznil Kučera.

TJ Sokol Určice – FC Želatovice 4:0 (2:0)

Branky: 13. Skopalík, 35. Trajer, 47. a 49. Vaněk. Rozhodčí: Machala – Kopecký, Žvátora. ŽK: Trajer, Bokůvka, Vodák – Vrba, Němec, Bernard. Diváků: 150
Určice: Nejezchleb (82. Števula) – Ján, Coufal, Skopalík, Mlčoch – Bokůvka, Vaněk (81. Plajner), Vodák, Javořík (53. Cibulka) – Kiška, Trajer. Trenér: Evžen Kučera.
Želatovice: Sohlich – Zehnálek, Juráň, Vrba, Koplík (60. Hlobil) – Calábek (41. Bernard), Němec, Čechák, Jemelka – Dlouhý, Chuda.