Určice však prokázaly velkou bojovnost a vůli, díky čemuž vydolovaly remízu 1:1.

Hosté byli sice běhavějším mužstvem, přesto první větší šance přišla z kopačky Tomáše Lose. Míč však mířil mimo. O pár minut později zkoušel určický útočník nůžky, ale ani tentokrát na Talčíka nevyzrál.

Poté se chopil útoku Slavičín, ale první pokus zastavil Zbožínek a druhý krásnou robinsonádou Nejezchleb. Domácí gólman musel řešit i dělovku Mezírky z pětadvaceti metrů. Do konce poločasu však ani jeden tým branku nedal.

Po změně stran přišel obrovský tlak Slavičína. Veškeré šance hostů však ztroskotaly na nepřesných střelách.

V padesáté čtvrté minutě se vydal do útoku Aleš Rus, ale jeho šanci vyrazil Talčík.

V zápětí se předvedl i Nejezchleb, který zneškodnil hlavičku Matůše.

V pětašedesáté minutě pak přišla obrovská chyba Martina Svozila, který míč přímo nabídl Kociánovi. Ten okamžitě přihrál Petru Švachovi a jeho zpětnou přihrávku už Kocián uklidil do brány.

„Většinou se to tak stává. Soupeř měl velký tlak, který jsme ustáli, a branka přišla až po naší chybě. Fotbal je o chybách. Rozhodně jsem Svozila kvůli jeho přešlapu nestřídal. O jeho výměně jsme uvažoval od začátku poločasu. Vaněk byl dnes lepší než Martin, což se projevilo, když přihrál na branku," okomentoval gólovou situaci kouč Určic Evžen Kučera.

Slavičín i po vedoucím gólu dorážel na Nejezchlebovu svatyni, ale svůj náskok už nenavýšil. Naopak domácí se pouštěli do brejků a šest minut před koncem se podařilo Rusovi srovnat na 1:1. Vyrovnaný stav se už přes veškerou snahu hostů nezměnil.

„Před zápasem bychom brali bod všemi deseti, ale po vývoji utkání je to pro nás ztráta. Jedna chyba za devadesát minut nás stála tři body. Jinak jsem s výkonem mužstva spokojený, byli jsme herně lepší. Škoda nevyužitých šancí, hlavičky Matůše měly skončit v bráně a bylo by vymalováno. Bohužel takový je fotbal. Pro nás je to smůla, po takovém výkonu jsme si zasloužili vyhrát," posteskl si po zápase kouč Slavičína Ladislav Straka.

„Zlatý bod. V neděli byl soupeř ve všem lepší. Neřekl bych, že jsme podali špatný výkon. Je pravda, že Slavičín byl rychlejší, věděl o sobě 
a hrál velmi dobrý fotbal. Nevím, jestli takhle hrají pravidelně, ale v Určicích odehráli kvalitní utkání. Tahali jsme za kratší konec, proto jsem rád za bod," přiznal Kučera převahu soupeře.

TJ SOKOL URČICE – FC TVD SLAVIČÍN 1:1 (0:0)

Branky: 65. Kocián – 84. Rus. Rozhodčí: Mrázek – Mikula, Hanák. ŽK: Matoušek, Zapletal, Zbožínek – Hlobil, Švach. Diváci: 330.

Určice: Nejezchleb – Rus, Zbožínek, Skopalík, Ján – Zapletal (46. Bokůvka), Matoušek, Svozil (66. Vaněk), Hochman (77. Pekař) – Haluza (57. Kopečný), Los. Trenér: Evžen Kučera.

Slavičín: Talčík – Mezírka, Švach T., Zavadil, Kocián – Hlobil (90. Prekop), Matůš, Plšek, Kalus (61. Macek)– Švach P., Jaroš (76. Elšík). Trenér: Ladislav Straka.