„Pro nás je to po dvou prohrách důležité vítězství," oddychl si asistent trenéra Prostějovských Roman Popelka, jemuž se také líbil vstup do utkání.

A aby ne. Hned v první minutě se po Sečkářově centru nejlépe zorientoval ve vápně Nekuda, jenž hlavou přiťukl na volného Fládra. Prostějovský talent poté zkušeně poslal míč k tyči.

„Nerozuměl jsem tomu, že jsme rozehrávali a místo toho, abychom se dostali na soupeřovu polovinu, přijde nákop soupeřů a my najednou prohráváme," hodnotil situaci zklamaně kouč Vyškova Jan Trousil.

V 7. minutě bylo pro domácí ještě veseleji. Po ruce Michala Holuba se totiž pískala penalta, kterou proměnil kapitán Karel Kroupa. „Druhý gól byl také zbytečný, protože jsme penaltu soupeřovi darovali," povzdychl si Trousil.

Hosté těžící z rychlých brejků měli také své šance. V jednu chvíli se na brankáře Kofroně a další dva obránce řítila čtveřice Vyškovských, ale Dominik Urbančok zbrzdil situaci a nakonec jen střílel do brankářovy náruče.

Po přestávce přebrali hosté iniciativu. Ve velké příležitosti se objevil opět Urbančok, ale místo brankáře ohrozil spíše vysoko stojící časomíru.

V 74. minutě po mírném tlaku hostí ale udeřili opět Prostějovští. Fládr z rohu šestnáctky šikovně poslal míč k tyči a hostující brankář Kollár se natahoval marně.

Pro tým z Vyškova vykřesal v 78. minutě naději střídající útočník Daniel Přerovský. Konec k tomu ještě zdramatizoval brankou v 89. minutě Václav Novotný, když jeho centrovaný míč neudržel Kofroň v rukách, a ten zapadl do brány. Hosté pak už vrhli vše do útoku, ale vyrovnat se jim nepodařilo.

„Druhý poločas to už vypadalo, že je rozhodnuto. Ale dvěma lacinými trefami se soupeř zase vrátil do zápasu a pak se nám hrálo samozřejmě hůře. Přes to všechno je ale nejdůležitější vítězství, k němuž nám pomohl skvělý začátek, hodnotil Popelka.

Trenéry domácích zajímal ihned po zápasu výsledek v Hulíně, kde hrál největší rival v souboji o titul, Vítkovice. V něm dokázali Hulínští Vítkovice porazit, což znamená jediné – když svěřenci trenéra Jury v posledních 4 zápasech získají alespoň 7 bodů, nikdo jim už postup do Národní ligy nemůže vzít.

1. SK Prostějov – MSK Vyškov 3:2 (2:0)

Branky: 1. a 74. Fládr, 8. Kroupa z pen. – 78. Přerovský, 89. Novotný. Rozhodčí: Vostrejž – Sedláček, Líkař. ŽK: Pančochář – Holub. Diváků: 520.

1. SK Prostějov: Kofroň – Hirsch, Rus, Sus, Pančochář – T. Machálek (80. M. Machálek), Fládr, Zelenka, Sečkář (55. Langer) – Nekuda (86. Petržela), Kroupa. Trenér: František Jura.

MSK Vyškov: Kollár – Hodinář, Krejčí, Netopil, Novotný – Jeřábek (28. Přerovský), Holub (75. Žoček), Lahodný, Stříž – Urbančok, Lička. Trenér: Jan Trousil.

DOMINIK VORÁČ