„Po remíze s jihlavskými mladíky jsem říkal, že jde o první zápas. Tam se dají přivřít oči, ale teď jsem už pořádně naštvaný. Hráli jsme se slabším soupeřem a klukům absolutně chyběla motivace. Ten výsledek měl být úplně jiný. Byl to prostě nevydařený zápas," zlobil se trenér Prostějova František Jura.

Přerov navíc na umělý trávník do Vyškova nedorazil v nejsilnější sestavě.

„Do utkání jsme šli v trošku okleštěné sestavě, někteří hráči se mi z různých důvodů omluvili. Z dorostu s námi jel Malenda, z béčka Grečmal a Bielko. Prostějov byl samozřejmě fotbalovější, měl dobrý pohyb. My jsme vycházeli z toho, co jsme si chtěli proti takovému soupeři vyzkoušet – organizaci defenzivní činnosti. To se nám v utkání dařilo. Zápas nám potvrdil, že pokud se kluci koncentrují, dá se hrát s jakýmkoliv soupeřem," pochvaloval si přerovský lodivod Jaroslav Matějíček.

Proměňování je žalostné

První poločas patřil herně druholigovému výběru. Prostějov divizního soka dokázal přehrát a dokonce si vytvořil i slibné šance.

V koncovce Jurovi svěřenci totálně vyhořeli. Trápili se Čtvrtníček, Schmidt i Langer. Jedinou branku prvního poločasu a vlastně celého zápasu dal sice Čtvrtníček, ale jen zásluhou hrubé chyby přerovského Grečmala. Ten v tísni zahrával malou domů tak nešťastně, že ji vystihl Čtvrtníček a po obejití soupeřova brankáře skóroval do prázdné branky.

„Měli jsme tak čtyři tutové šance, ale naše proměňování je opravdu žalostné," kroutil hlavou František Jura.

Druhý poločas byl z pohledu Prostějova ještě horší. Jurovi svěřenci se tentokrát totiž už do žádné šance nedostali.

Naopak Přerov nastřelil zásluhou Kollerovy hlavičky břevno Neoralovy svatyně.

Hráči druholigového 1. SK tak jen se štěstím uhájili výhru nad divizním Přerovem.

„Soupeř toho měl ve druhé půlce očividně plné zuby, ale my jsme toho nedokázali využít. Jestli jsme měli jednu dvě šance, tak je to moc. Hra se mi vůbec nelíbila," rozčiloval se kouč Jura.

V brance Přerovanů se ve druhé půli objevila možná zimní posila z Želatovic, brankář Tomáš Čech.

„Ukázal, že by mohl být pro tým přínosem. Já jsem, co se zápasu i výsledku týče, spokojený. Navíc jsme za sebou měli jen dva tréninky," poznamenal Matějíček.

Prostějov čekají v tomto týdnu dva zápasy. V úterý poměří síly se širokým kádrem A-týmu Slovácka a ve středu zase s Hulínem. „Pro naši přípravu se bude jednat o zlomový týden, což by si hráči měli uvědomit. Na soustředění pojedou už je ti nejlepší," připomněl Jura.

1.SK Prostějov – 1. FC Viktorie Přerov 1:0 (1:0)

Branka: 36. Čtvrtníček

Prostějov:

Sestava I. pol.: Halouska – Hirsch, Sus, Machynek, Hýbl – Schmidt, Langer, Petržela (30. Fládr) – Hladík, Píchal, Čtvrtníček.

Sestava II. pol.: Halouska (51. Neoral) – Machálek, Machynek, Rus, Pančochář – Schmidt (60. Přikryl), Skwarczek, Fládr, Zapletal – Nekuda, Sečkář.

Přerov: Švec (46. Čech) – Grečmal (46. Bielko), Bogdaň, Václavíček – Kryšpín, Koller, Hýbner, Kytlica, Kovář – Blažkovský, Malenda. Trenér: Jaroslav Matějíček.