„Jsou to pro nás zbytečně ztracené tři body, úplně nezaslouženě,“ měl jasno kouč hostů Ivo Lošťák. Jeho protějšek víceméně souhlasil.

„Herně jsme dnes byli horší, ale kluci to fantasticky odpracovali. Měli jsme i trošku štěstí,“ uznal jindy hrající trenér Želatovic Vlastimil Němec. Tentokrát do zápasu kvůli zranění z posledního utkání nezasáhl.

Kralice měly smůlu hlavně v první půli. První gól Tomáše Čtvrtníčka si daly prakticky samy. Své šance naopak hosté nebyli schopni využít, do šaten se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Hned po změně stran sice srovnal Martin Kováč, úvod druhé půle ale patřil Želatovicím a vedení jim vrátil z dorážky Michal Mackovík.

„Jeli jsme sem pro tři body, už v první půlce jsme měli rozhodnout. Místo toho, abychom 3:0 vedli, tak 0:1 prohráváme. Pak hned vyrovnáme, ale za pět minut uděláme zase chybu, protože nedobíháme. Ale o ten gól jsem si koledovali,“ kroutil hlavou kralický trenér Lošťák.

Jeho tým přeci jen ve druhém poločase soupeře zatlačil a šel si pro vyrovnání, žádná z velkých šancí se ale neujala. V 77. minutě demonstroval obětavost domácích Lukáš Dlouhý, který vykopával srovnávací gól z brankové čáry. Želatovice tak první tři body do tabulky uhlídaly.

„Bylo tam několik situací, kdy jsme měli namále. Byli jsme málo aktivní směrem dopředu. Koledovali jsme si, ale s vypětím všech sil jsme to nakonec ustáli,“ oddechl si Vlastimil Němec.

FC Želatovice – FC Kralice na Hané 2:1 (1:0)

Branky: 38. T. Čtvrtníček, 57. Mackovík – 47. Kováč.
Rozhodčí: Dorušák – Janáček, Vrána. ŽK: Bouchalík – Neoral. Diváci: 123.

Želatovice: Čech – Calábek (56. Vo. Koplík), Jemelka (88. V. Král), Bouchalík, La. Dlouhý, Ondroušek, Kratochvíl (65. Tomek), Mackovík, Lu. Dlouhý, Matušík, T. Čtvrtníček. Trenéři: Ondřej Mrázek, Vlastimil Němec.
Kralice na Hané: Šarman – Prokop, Krobot, Petržela, Blahoušek (65. Troneček), Martinka, Neoral, Nečas, Cibulka, Kováč (79. Halenka), Vogl. Trenér: Ivo Lošťák.