Fanoušci již naopak během jara neuvidí na tuzemských trávnících Pavla Dreksu a Vojtěcha Šroma, kteří zamířili do Ázerbájdžánu, respektive Bulharska.

Zavadil: návrat matadora

Fotbalista Pavel Zavadil.Zdroj: DENÍK/ Jaroslav Appeltauer

Přestože za Zbrojovku nastupuje už od roku 2012, představuje největší posilu brněnských fotbalistů pro jarní část prvoligové sezony.

Špílmachr Pavel Zavadil je zpátky. Po osmi měsících od zranění, kdy si přetrhl křížový vaz v koleni, zasáhl pouze na závěrečné minuty posledních dvou utkání podzimu.

Teď má za sebou náročnou zimní přípravu včetně soustředění v Turecku a chystá se na start jara.

„Jsem hlavně rád, že jsem absolvoval celou přípravu a neměl jsem skoro žádné úlevy. Musím zaklepat, že koleno mi drží," pravil osmatřicetiletý kapitán, který se těší na spolupráci s Janem Polákem.

Navrátil: restart kariéry

Záložník 1.FC Slovácko Jan Navrátil.Zdroj: DENÍK/Stanislav Dufka

Liberecké angažmá Janu Navrátilovi nevyšlo podle představ, takže když vysázelo Slovácko na stůl tři a půl milionu korun, nebylo co řešit.

„Chci hrát fotbal a ne sedět na střídačce, takže když přišel zájem ze Slovácka, požádal jsem vedení Liberce, jestli by mě neuvolnili. Myslím, že už nejsem ve věku, kdy bych měl někde dalšího půl roku čekat na šanci,“ vysvětloval svůj krok šestadvacetiletý štírek.

Pospíšil: obnovená důvěra

Martin PospíšilZdroj: ČTK

Na podzim měl být jabloneckým lídrem, ale Martinu Pospíšilovi se nedařilo. V zimě se nahlas spekulovalo o jeho přestupu do polské Ekstraklasy, neboť mu v létě na severu Čech končí smlouva. Z transferu však sešlo.

V přípravě ale technický středopolař podával solidní výkon, díky kterým na něj chce kouč Zdeněk Klucký spoléhat i na jaře.

Přikryl: nová motivace

Tomáš Přikryl.Zdroj: ČTK/Roman Vondrouš

Trenér Leoš Kalvoda jej chválil, za jeho působení v Mladé Boleslavi podával Tomáš Přikryl výborné výkony. Nyní vede pátý celek tabulky Martin Svědík, i ten by však měl na ofenzivního univerzála sázet i nadále. Přikryl už musí dokázat, že není jen talentem, ale tahounem ambiciózního týmu.

Ševčík: přežil čistku

Petr Ševčík (vpravo)Zdroj: DENÍK/Jiří Kopáč

Kádr libereckého Slovanu zažil po nepovedeném podzimu pořádný průvan. Na rozdíl od Navrátila se však netýkal Petra Ševčíka, se kterým pod Ještědem panuje spokojenost. Drobný fotbalista má navíc motivaci v podobě letního Eura hráčů do 21 let v Polsku.

„Nic není nemožné, v lize stačí zahrát tři čtyři zápasy a jste tam. Pak se může stát cokoli. Třeba jako Kliment, který na Euru jednadvacítek dával góly, šel do Stuttgartu a už má nějaké jméno,“ konstatoval Ševčík. Momentálně je však zraněný.

Žondra: trefí se konečně

Libor Žondra.Zdroj: Deník/ Michal Fanta

První půlrok v lize byl pro Libora Žondru aklimatizační, přesto urostlý hroťák odehrál hned devětkrát kompletní porci 90 minut. Skórovat se mu však nepovedlo, o první trefu se pokusí až na jaře. O post hradeckého útočníka číslo jedna bude bojovat s Pázlerem.

Smrž: čekání na šanci

Vojtěch Smrž, fotbalista Karviné, sezona 2016/17Zdroj: Deník/Pavel Sonnek

Dvacetiletý Vojtěch Smrž se na podzim probojoval do áčka Karviné a připsal si i dva starty v nejvyšší soutěži. Do ligového kádru by měl patřit i nyní, uprostřed zálohy má však velkou konkurenci v podobě Janečky a Šislera.