Hosté už v prvním poločase ukázali svou obrovskou sílu. Ve třetí minutě se prosadil král krajských střelců Papica. O osm minut později vedli Nové Sady zásluhou Dvorského 2:0.

„Jen v prvním poločase nám daly Nové Sady dvě branky jako přes kopírák. Zezadu vyslali míč na Papicu a ten pod sebe přihrával Dvorskému nebo Škodovi. Naši obránci prostě zaspali," posteskl si klenovický trenér Petr Navrátil.

Právě Dvorský a Škoda přidali další dvě branky, díky nim skončil první poločas jasně 4:0.

„Bylo to jednoznačně v naší režii. Z pěti šancí jsme dali čtyři branky. Kluci podali snad nejlepší venkovní výkon, co jsem u týmu," pochvaloval si lodivod Nových Sadů Karel Trnečka.

Začátek druhého poločasu vykřesal alespoň malou naději pro domácí. Ti v padesáté třetí snížili na 1:4. Po rohovém kopu se k míči nejobratněji dostal Tomáš Cetkovský a hlavou překonal gólmana Zbořila. Šance na slušný výsledek však rychle zmizela.

Za pouhé čtyři minuty odpověděl na Cetkovského branku Papica a zvýšil na 5:1. Zápas, který Nové Sady držely pevně v rukou tak směřoval k jasnému konci. Výsledek ještě okořenili Šrom s Bláhou. Prvně jmenovaný přidal šestý gól v sedmdesáté sedmé minutě, ten druhý v osmdesáté. Klenovice tak padly 1:7.

„Soupeř nás vždy nechal uspat a poté rychlým a přesným brejkem zvýšil. Do čeho kopli, to byl gól," popisoval zápas kouč Navrátil a smutně dodal: „Byl to náš nejhorší výkon za dobu, co v Klenovicích působím. Nové Sady jsou jinde než my a nám stále chybí zkušenosti. Soupeř nás k ničemu nepustil. Udělali z nás jen diváky na hřišti. Neměli jsme na ně."

Trenér Nových Sadů byl k soupeři o poznání méně kritický.

„Domácích je mi líto. Snažili se celou dobu hrát, což proti nám nejde. Nevytvořili si žádnou šanci, ale i tak musím říct, že je to šikovné mužstvo. Rozhodně si nezaslouží skončit poslední. Obzvláště Hatle s Rozehnalem se mi líbili," vysekl soupeři poklonu kouč Trnečka a poté se vrátil k svým svěřencům: „Konečně jsme začali proměňovat šance. Daří se nám venku, což je od loňska velký pokrok."

TJ Sokol Klenovice na Hané – FK Nové Sady 1:7

Branky: 53. Cetkovský – 3. a 57. Papica, 11. a 25. Dvorský, 35. Škoda, 77. Šrom a 80. Bláha. ŽK: Pekař (Klenovice)

Klenovice: Polák (75. Podešva) – Smékal, Lakomý, Cetkovský, Liška – Krč, Rozehnal, Šlézar, Hatle (70. Komárek), Pekař – Klimeš. Trenér: Petr Navrátil

Nové Sady: Zbořil – Kopp, Navrátil, Vacek, Hodiš – Novotný (60. Maliňák), Dvořák –Škoda – Alexa (75. Šrom), Dvorský (65. Bláha) – Papica. Trenér: Karel Trnečka.