„První den přišel Matěj Hýbl ze Sigmy. V sobotu byl u nás poprvé Honza Hladík, taky ze Sigmy. Oba kluci už jsou se Sigmou domluveni. Ti u nás pravděpodobně zůstanou, musí to potvrdit samozřejmě výkonem," prozradil trenér 1. SK František Jura.

Nováčku v dresu Prostějov je však daleko víc.

„Od pondělí máme na zkoušku ještě Marka Schmidta taky ze Sigmy. Přišel i Pepa Čtvrtníček, který už s námi sice nějaký víkend absolvoval na podzim. On ještě není dořešený se Zbrojovkou Brno," vyjmenovával trenér Prostějova František Jura.

Obrana i gólman

Prostějov posílil i na postu brankáře.

„Máme tu Pavla Halouzku gólmana z Brna. Ten hostoval ve Znojmě a v pondělí byl s námi poprvé," dodal František Jura.

Dvaadvacetiletý bek Matěj Hýbl by měl hlavně posílit obranu modro-bílých. Ta měla na podzim velké problémy.

„My jsme neměli levého beka, tam alternoval Pančochář. Ten odehrál většinu zápasů tam, ale přes nohu. Potřebovali jsme klasického levého beka," vysvětloval jeho angažmá kouč Jura.

„Honza Hladík je krajní záložník zprava, rychlostně vybavený. Takže to jsou posty, které jsme chtěli obsadit," doplnil František Jura.

„Oba hráli pravidelně druhou ligu, když tam bylo Béčko. Byl o ně zájem, ale vybrali si nás. Za to jsme rádi. Věřím, že přinesou nejen konkurenci, ale i kvalitu. Jsou to sice mladí kluci, ale mají za sebou třicet, čtyřicet druholigových zápasů. Kvalitu podle mě donesou," doufá František Jura.

Další posily se čekají

Pavel Halouzka by měl pak zvýšit konkurenci mezi gólmany.

„Je to brankář, který má potenciál. Ve Znojmě chytal šest nebo sedm zápasů na podzim. Má kvalitu. V Brně trénoval s Áčkem," popisoval nového gólmana trenér 1. SK.

Nikdo z příchozích však nemá místo v Prostějově jisté. Zda se v týmu udrží ukáže až následující měsíc.

„Očekáváme, že budou lepší než naši hráči. To je logické. Platí to i o hráčích Sigmy, pokud chceme ligu zachránit. V rámci soustředění máme pět zápasů, ještě nám přibylo Slovácko, takže máme prostor porovnat, zda jsou nováčci lepší než naši hráči.

Další posily by do Prostějova měly ještě během ledna dorazit.

„Ještě chceme posílit střed zálohy. Tam stále o posile jednáme," uzavřel František Jura.