Trenér Prostějova František Jura ale o papírových předpokladech nechce před zápasem dvou nováčků soutěže ani slyšet.

„Klukům vtloukám do hlavy, že tento zápas nemůžeme v žádném případě podcenit. Žďár už několik týdnů pozorně sleduji a vím, jakou má kvalitu," upozorňuje.

A to i přesto, že nejbližší soupeř „eskáčka" ještě ani jednou nevyhrál a v uplynulých sedmi kolech nastřílel pouhých pět branek.

„Mají tam řadu hráčů z Jihlavy, hodně z nich už třetí ligu hrálo, někteří mají dokonce prvoligové starty," poukazuje Jura na největší opory Žďáru, obránce Petra Heideho a útočníka Aleš Chmelíčka, který 
v minulosti krátce působil
i v Pros­tějově.

„Rozhodně to nejsou žádní nazdárci. Jejich největší problém je, že nedávají branky. Ze zápasů, co jsem viděl, bylo patrné, že vždy byli alespoň poločas minimálně vyrovnaným týmem," přemítá prostějovský kouč.

Jeho tým poslední dva domácí zápasy vyhrál divokými výsledky 6:4 a 6:3.

„Snažím se to brát z té stránky, že jsme dvakrát po sobě dali šest branek a vyhráli. To je podstatné. Ale samozřejmě na defenzivě stále musíme pracovat," uvědomuje si Jura.

Sobotní duel 1. SK proti Žďáru by měl na vlastní oči sledovat i předseda FAČR Miroslav Pelta. Ten by měl dorazit i navzdory poslednímu dění na české fotbalové scéně.

„Nemáme žádné zprávy, že by nepřijel," doplňuje trenér 1. SK Prostějov.

O soupeři: FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou

Oddíl byl založen v roce 1930 jako FC Klub Žďár a dlouho figuroval v brněnských župních soutěžích.

V roce 1982 poprvé postoupil do divize C a hned o rok později do II. národní ligy, kde figuroval deset let. Následoval sestup až do krajského přeboru Vysočina, ale v roce 2004 se klub vrátil do divize a v minulé sezoně oslavil postup do MSFL.