Poslední tým MSFL bral plichtu v Prostějově všemi deseti.

„Je to slušný výsledek vzhledem k naší situaci. Jsme v tabulce dole a chybí nám tři čtyři hráči. Do toho jsme poprvé nasadili dvě čínské posily,“ uvědomoval si kouč Mohelnice Karel Trnečka.

Podle něj by se tým mohl brzy odlepit ode dna tabulky.

„Už máme za sebou všechna mužstva z předku soutěže. Teď nás čekají Otrokovice, takže teď přijdou ty zápasy pravdy. Uvidíme, jestli na to máme nebo ne,“ konstatoval Trnečka.

Jiří Hozák (vlevo) a Lubomír Malina
Jestřábi začali prohrou v Přerově. Takto to vypadalo

Na domácí straně po zápase panovalo rozčarování.

„Je to velké zklamání. Celý zápas jsme měli velkou převahu, oni to tam vykopávali z prázdné brány. Ale s takovým důrazem nemůžeme dát gól. To nás limituje pořád,“ zlobil se prostějovský lodivod Oldřich Machala.

V prvním poločase měl nejblíže brance střídající Martin Hirsch, který nahradil zraněného Šteigla. Hirsch si naběhl za přihrávku za obranu, obešel brankáře a z úhlu poslal míč do odkryté brány. Gólu ovšem zabránil čínský obránce Liu, který doběhl balon těsně před brankovou čárou.

Tato šance domácí po skončení zápasu hodně mrzela.

„To jsou situace, se kterými bychom měli takový zápas vyhrát 1:0. Nejsme tak hladoví po gólu. Pořád to chceme nějak obehrávat, nebýt tolik ve vápně, protože to tam bolí. V pokutovém území pak máme jednoho hráče, což je málo. Musí tam být aspoň tři čtyři, aby gól padl,“ apeloval domácí trenér.

Ve druhé půli se tlak Prostějova stupňoval. Domácí si vypracovali řadu standardních situací, obléhali vápno soupeře a posílali před bránu jeden centr za druhým. Ale stále bez efektu.

S bezbrankovým stavem nehnula ani hlavička Lukáš Hapala, který nastoupil proti svému bývalému klubu.

„Bohužel jsem nevyskočil tak vysoko, jak bych potřeboval, a dal jsem to nad branku,“ komentoval svou šanci Hapal.

I jeho trápí nízká produktivita týmu.

„Nemůžeme se prosadit. Jsme příliš zbrklí. Potřebujeme větší klid v zakončení a více střelby,“ dal návod na zlepšení střelecké potence prostějovský útočník. Šanci na reparát bude mít Prostějov už v pátek, kdy jede do Vyškova.

Krajský přebor na videu
Krajský přebor na VIDEU! Podívejte se na sestřihy 5. kola

1. SK Prostějov – FK Mohelnice 0:0

Rozhodčí: Soukal - Černý, Galář. ŽK: Machynek, Hapal - Liu. Diváků: 250.

Prostějov: Jícha - Machynek, Sus, Schuster, Sečkář - Šteigl (41. Hirsch), Petržela (60. Fládr), Pančochář, Langer, Hapal - Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.

Mohelnice: Rohel - Kotůlek, Kuba, Knýř, Liu - Vokoun (66. Yimuran), Grigorovs, Fišara (73. Ivan), Svoboda - Kutal (77. Pezzotti), Šichor. Trenér: Karel Trnečka.