„Musím říct, že jsem byl spokojený. Trošku jsem čekal, že to bude jiný soupeř, ligový, a to zlepší přístup našich hráčů. To se taky stalo," usmíval se František Jura.

Prostějovský gólman držel čisté konto necelých dvacet minut. Benjamin Tetteh dostal míč na levou stranu a pravou nohou technickou střelou přesně k tyči skóroval. I přes jednobrankové vedení nehodnotil úvodní dějství trenér Slovácka příliš kladně.

„V první půli jsme hráli hodně hekticky. Když měl soupeř ještě sílu a stačil zahušťovat prostory, tak jsme měli problémy se prosadit. Zbytečně jsme ztráceli jednoduché míče a volili složitá řešení. S první půlkou nemůžu být až tak spokojený," prohlásil zkušený trenér Slovácka Stanislav Levý..

Po přestávce vyměnil kouč Levý kompletně celý mančaft. Rozhodnutí o výsledku přišlo po hodině hry. Nejprve dal svoji druhou branku v přípravě Rezek a o dvě minuty později zakončoval mezi nohy prostějovského gólmana Sadílek.

„Do šedesáté minuty to bylo jen 1:0. Navíc ten první gól byl zbytečný. I trenér Levý řekl, že jsme do šedesáté minuty hráli dobře. Pak jsme ale vystřídali čtyři hráče a gólmana. Nechci říct, že by ti hráči propadli, ale už se rozbila kompaktnost," zdůraznil František Jura.

V samém závěru mohl naplnit čtyřbrankovou normu v přípravě Koné, ale obě jeho nadějné střely mu hostující brankář vychytal.

„Po přestávce docházely soupeři síly, i z toho důvodu, že měl snad jenom dva hráče na střídání. Měli jsme ve hře víc prostoru a dokázali jsme to vyjádřit i gólově. Přesto si myslím, že těch branek mělo být víc. Bylo to další utkání v řadě, ve kterém jsme prostřídali dvě jedenáctky," ohlížel se za dalším přípravným zápasem trenér Slovácka.

„Střídali jsme víc hráčů, než zaznamenal pan trenér. Zlomily nás ty dva slepené góly. Výsledek hodnotit nechci, ale hra byla slušná a měli jsme i dvě, tři šance. Z mojí strany spokojenost," uzavřel své hodnocení prostějovský lodivod.

1. FC Slovácko – 1. SK Prostějov 3:0 (1:0)

Branky: 20. Tetteh, 59. Rezek, 61. Sadílek.

1.FC Slovácko: 1. poločas: Daněk – Rada, Šumulikoski, Daníček, Havlík, Zajíc, Tetteh, Kubala, Machalík, Chyla, Šimko. 2. poločas: Heča – Rezek, Civič, Hofmann, Kalouda, Ťok, Biolek, Sadílek, Reinberk, Kone, Břečka

1. SK Prostějov: Halouska (60. Kofroň) – Hirsch (46. Machynek), Sus, Rus, Hýbl – Skwarczek, Schmidt (60. Fládr), Pančochář (60. Sečkář) – Hladík, Píchal (60. Langer), Čtvrtníček.