„Raději bych ale tyto šance vychytal za stavu 1:0 pro nás," řekl zklamaně.

Jak hodnotíte zápas?
Zápas určitě hodnotím špatně. Viděl jsem, že po prvních dvaceti minutách máme navrch. Potom dostaneme po individuální chybě gól a srazí nás to do kolen. Ve druhém poločase nás srazila červená karta a z následné akce pak gól. Měli jsme vyhrát. Chtěli jsme na ně vletět, brát aspoň bod, nejlépe tři. Ale bohužel.

Tomu zápasu se přikládala velká důležitost…
Vnímali jsme to de facto jako zápas podzimu, protože kdybychom vyhráli, dotáhli bychom se na tři další týmy před námi. Třinec sice taky prohrál, ale Vlašim nám odskočila na šest bodů a to už jsou dva vyhrané zápasy. Teď jedeme do Opavy, horko těžko tam asi něco uhrajeme, ale aspoň bod bychom brát mohli. Pak máme dva zápasy doma, ty budou rozhodující.

Máte dva body, přitom výkony tomu asi neodpovídají…
Přesně tak. Kdybychom každý zápas vyhořeli a prohrávali dva nebo tři nula, kdybychom na ně zkrátka neměli… Ale bohužel vždycky uděláme individuální chybu, což nás potrestá. My pak neohrozíme moc bránu ani ze standardek, i když bychom díky naším vysokým hráčům měli. Je to zkrátka strašná škoda. My pořád čekáme na ten zlomový zápas, kdy vyhrajeme a pak uděláme nějakou bodovou šňůru, ale pořád se to oddaluje.

Myslíte si, že by mohla přijít v Opavě? Tam v podstatě nemáte co ztratit…
Ano. Navíc kluci se na takové zápasy těší, jak říkáte, nemáme co ztratit. Oni musí, my můžeme. Doufám, že ten bod bychom brát mohli.

Máte za sebou už několik zápasů a můžete porovnávat. V čem je třetí liga jiná než ta druhá?
V obraně máme větší zápřah a ve druhé lize je to hlavně o výbušnosti, která nám chybí, a zakončení. Ve třetí lize jsme byli schopni ten jeden dva góly dát a Karel Kroupa byl rozdílový hráč. Ve druhé lize jsou obránci daleko zkušenější, nejsou tak naivní a horko těžko se dostáváme do gólových pozic.

Ke konci zápasu jste zabránil ještě většímu přídělu Prostějova…
Aspoň že tak, ale to vše vyplynulo ze hry. Když je to 3:0, hrajeme v deseti a snažíme se s tím stavem ještě něco udělat, tak oni hrají na brejky a je to buď, anebo. Lepší by to však bylo, kdybych něco chytil za stavu 1:0 pro nás než za stavu 3:0 pro soupeře.